Cea mai bună rețetă de salată de roșii cu castraveți. Rețetă simplă, rapidă și perfectă pentru vară

Cum să faci o salată de roșii și castraveți excepțională?

Salatele sunt extrem de așteptate vara, atunci când majoritatea legumelor noastre preferate se fac. Acestea sunt ușor de preparat, rapide și foarte gustoase, motiv pentru care sunt alegerea ideală pentru zilele călduroase. Cum să faci o salată de castraveți cu roșii excepțională?

Cum să faci o salată de roșii cu castraveți excepțională?

Suntem în plin sezon estival, iar ploile pare că ne părăsesc ușor-ușor. Nimeni nu mai are poftă de mâncăruri grase sau de cele gătite prea mult, așa că de cele mai multe ori majoritatea apelează la cel mai simplu preparat – salatele de vară. Ingredientele sunt mai proaspete ca niciodată, iar timpul este scurt, deci nu merită petrecut prea mult în bucătărie, mai ales când cel puțin prânzul poate să fie înlocuit cu o simplă salată.

Dacă pentru micul dejun mulți aleg câteva felii unse cu o cremă de brânză sau cu avocado și un ou poșat ori o omletă, la prânz nimnănui nu-i mai pică mintea la un meniu anume,  în special la ora de vârf. Printre clasicele legume ale anotimpului se află castreveții și roșiile, alături de salata verde. Sunt ieftine, extrem de gustoase, foarte sățioase și bogate în vitamine. Desigur că cei mai poșticioși ar prefera-o lângă o porție zdravănă de ceafă sau pulpă de pui și ceva cartofi sau alte legume la cuptor, însă temperaturile ridicate te fac să reduci din grăsimi și  din ingredientele grele.

Cum să faci cea mai gustoasă rețetă de castraveți cu roșii?
Cum să faci cea mai gustoasă rețetă de castraveți cu roșii?

De ce ai nevoie?

Ingrediente
5 – 6 castraveți lungi
4 roșii mari sau 8 – 10 roșii cherry
1 ceapă verde
ulei
zeamă de lămâie
sare
piper (Sursa: lauralaurențiu.ro)

Mod de preparare
Spală bine legumele, curăță coaja castraveților cu un cuțit econom, dacă dorești, iar mai poi taie-i în felii subțiti. Pune totul într-un vas și repetă pasul cu roșiile. Curăță ceapa și feliează-o, apoi pune-o peste celelalte ingrediente. Într-un recipient mic pune uleiul, zeama de lămâie și sarea, omogenizează, ulterior toarnă-o peste legume și amestecă bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI