26 mai 2024 | 09:50

Cea mai bună reţetă de salam de biscuiţi. Iese fix ca în copilăria noastră, are gustul nostalgiei

Sfaturi Culinare
Cea mai bună reţetă de salam de biscuiţi. Iese fix ca în copilăria noastră, are gustul nostalgiei
Salam de biscuiţi, cea mai bună reţetă. Îţi aduce aminte de copilărie

Deserturile copilăriei noastre sunt simple, cu ingrediente puţine, dar cu un gust aparte. Unul dintre cele mai iubite este cel explicat mai jos. Indiferent că era preparat de bunica sau de mama, acesta făcea furori la fiecare masă de sărbătoare. Aşadar, aceasta este cea mai bună reţetă de salam de biscuiţi.

Care este cea mai bună reţetă de salam de biscuiţi, are gustul copilăriei

Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, salamul de biscuiţi se termina primul la mesele de sărbătoare. Nu există adult care să nu îşi aducă aminte de el cu drag. Dar ce avea atât de special? Aflăm din rândurile de mai jos care este cea mai bună reţetă de salam de biscuiţi:

Ingrediente:
500 g biscuiți simpli (Petit Beurre sau populari)
200 g unt
200 g zahăr
100 ml lapte
50 g cacao
100 g nuci măcinate (opțional)
100 g stafide (opțional)
1 esență de rom
1 esență de vanilie
50 g ciocolată (opțional, pentru un gust mai intens)

Mod de preparare a celei mai bune reţete de salam de biscuiţi

Rupeți biscuiții în bucăți mici. Nu trebuie să fie foarte mărunțiți, ci doar sfărâmați grosier.
Dacă folosiți nuci și stafide, măcinați nucile și puneți stafidele la înmuiat în puțină apă caldă sau rom.

Prepararea amestecului de cacao: Într-o cratiță, puneți zahărul, laptele și cacaua. Amestecați bine și puneți pe foc mediu. Adăugați untul și ciocolată (dacă folosiți). Amestecați continuu până când toate ingredientele se topesc și se omogenizează.

Luați cratița de pe foc și adăugați esența de rom și esența de vanilie. Lăsați amestecul să se răcească puțin. Într-un bol mare, puneți biscuiții sfărâmați, nucile măcinate și stafidele.

Turnați amestecul de cacao peste biscuiți și amestecați bine până când toți biscuiții sunt acoperiți uniform cu acest amestec.

Formarea salamului de biscuiţi

Pe o folie de plastic sau folie de aluminiu, puneți amestecul de biscuiți și modelați-l în formă de salam, presând bine pentru a elimina eventualele goluri de aer. Înfășurați strâns folia în jurul salamului și răsuciți capetele pentru a sigila bine.

Puneți salamul de biscuiți în frigider pentru cel puțin 4-5 ore sau peste noapte pentru a se întări bine.