Cea mai bună rețetă de murături asortate. Rețeta pas cu pas

Rețetă pentru murături asortate

Sezonul estival este numai potrivit pentru proviziile de iarnă. Gospodinele își alocă timp vara pentru a pune murăturile la borcan sau pentru a face diverse gemuri sau dulcețuri. Care este cea mai bună rețetă de murături asortate? Nu ai nevoie de multe ingrediente.

Cea mai bună rețetă pentru murături asortate

Gospodinele se pregătesc intens pentru iarnă, așa că majoritatea își scot răbdarea la înaintare și cele mai bune rețete pe care le știu. Toate se pregătesc pentru borcane fără număr de zacuscă, compoturi din fructele de sezon și nu numai, gem, dulceață, dar nu în ultimul rând murături. Murăturile sunt nelipsite de pe mesele românilor din anotimpurile reci. Ce merge mai bine cu mâncarurile tradiționale românești dacă nu ceva acrișor? Pentru a scăpa de puțină muncă, mulți fac murăturile asortate, ca să fie mereu variate legumele pentru pofticioși. Ca să obții murături bune, trebuie să aștepți săptămâni întregi.

Într-un vas de 10 litri volum, după ce aranjați legumele, mai încap 5 litri de apă. E important să aibă destul lichid. La fiecare litru, socotiți 1 lingură cu vârf de sare neiodată. Pe fundul butoiului trebuie să pui 2-3 tije de țelină cu tot cu frunze, apoi un strat de legume și tot așa. Poți pune printre legume: rămurele de cimbru, bețe de mărar, câțiva căței de usturoi, câteva felii de ceapă, felii de țelină, ardei iuți sau chiar și bețe de hrean.

Rețetă pentru murături asortate
Rețetă pentru murături asortate

Ingrediente

  • legume potrivite pentru murat, in cantitatea si proportiile dorite: castraveti, gogonele, conopida, lubenite mici, varza, sfecla rosie etc.
  • hrean proaspat, radacina
  • bete de marar uscat
  • buchetele de cimbru uscat
  • telina
  • ceapa
  • usturoi
  • 3-4 mere si/sau gutui (optional)
  • morcovi (optional)
  • ardei iute
  • frunze de telina, cu tulpina cu tot
  • frunze de visin
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • sare neiodata – obligatoriu sare neiodata, daca folositi din cea obisnuita pentru alimentatie muraturile se vor terciui!!!
  • se mai pot pune: boabe de mustar, boabe de ienibahar, alte arome (Sursa: lauralaurențiu.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI