Cea mai bună rețetă de cartofi pane. Trucul care te ajută să faci cei mai gustoși cartofi pane

Cea mai bună rețetă de cartofi pane. Trucul care te ajută să faci cei mai gustoși cartofi pane

Cartofi pane. Rețeta este incredibil de simplă și rapidă, iar gustul este minunat. Aceasta este de post și trebuie neapărat încercată.

Cea mai bună rețetă de cartofi pane. Trucul care te ajută să faci cei mai gustoși cartofi pane

Cartofii roșii sau cartofii albi sunt cei mai des folosiți în bucătăria românească. E bine să știm care este diferența dintre ei. Unii sunt mai buni pentru anumite preparate, fiindcă sunt mai pufoși, ceilalți rezistă mai bine la fiert, fiind mai tari. Deasemenea, e bine să fierbem cartofii cu un praf de sare. Curățăm bine coaja cartofului și evităm pe cei colorați în verde, sau înlăturăm zona respectivă, fiindcă conține solanină, care este toxică.

Chiar dacă sunteți începător în bucătărie sau doar vreți să faceți o garnitură bună, atunci puteți face niște cartofi pane. Banalul cartof se va transforma total în această rețetă în care ai nevoie doar de 4 ingrediente pentru un gust desăvârșit.

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari, fierți în coajă.
  • Sare, după gust.
  • Piper, după gust.
  • 200 de grame de făină.
  • Ulei, pentru prăjit.

După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coajă și se taie în bucăți mari. Făina se combină cu 300 de ml de apă foarte rece, în care punem și câteva cuburi de gheață. Nu trebuie să amestecăm foarte mult, pentru că se va încălzi, doar omogenizăm ușor.

Cartofi
Cea mai bună rețetă de cartofi pane. Trucul care te ajută să faci cei mai gustoși cartofi pane.

Cum gătim cartofii pane

Într-un vas adânc, punem la încins uleiul, la temperatură medie. Dăm cartofii prin făina cu apă și îi punem apoi rapid în uleiul încins. Aceștia îi gătim la foc mediu până devin aurii. După ce s-au făcut îi scoatem pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Presărăm sare cât sunt fierbinți. Putem servi acești cartofi cu un sos de usturoi, maioneză sau ketchup.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI