Cea mai bună rețetă de ardei capia în oțet. Așa te vei bucura de ei toată iarna

de: Ioana Bucur
06 09. 2023

Află, din rândurile de mai jos, care este cea mai bună rețetă de ardei capia în oțet. Dacă vei respecta pașii simpli descriși, vei obține nu doar un preparat delicios, dar vei descoperi că te vei putea bucura de el toată iarna, nu se va altera.

Cum faci cea mai bună rețetă de ardei capia în oțet

Primele zile de toamnă marchează, pentru gospodinele din toate colțurile țării, debutul sezonului pregătirilor pentru lunile de iarnă. Se întocmesc listele de cumpărături și se fac preparatele ce vor sta pe rafturile din cămară în următoarea perioadă, dintre care nu au cum să lipsească, gemul, dulceața, compotul, zacusca, sucul de roșii, murăturile.

În topul preferințelor multor români se regăsesc ardeii capia în oțet. Din păcate, dacă nu sunt pregătiți cum trebuie, se alterează într-un timp destul de scurt, iar momentul în care este deschis un borcan nou ajunge să fie o mare dezamăgire.

Dacă nu vrei să te mai confrunți cu această problemă, trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi și trucuri folosite mereu cu încredere de cele mai iscusite gospodine.

Te-ar putea interesa și: Zacuscă de ardei copţi. Reţeta bunicii, aşa se făcea odinioară

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente

Cea mai bună rețetă de ardei capia în oțet este și foarte simplă, sunt gata în mai puțin de o oră. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • două kilograme de ardei capia
  • o frunză de țelină
  • o țelină
  • 700 de mililitri de apă
  • 300 de mililitri de oțet
  • 100 de grame de zahăr
  • cinci frunze de foi de dafin
  • două linguri piper negru
  • două linguri de muștar boabe
  • patru linguri de sare grunjoasă
  • un morcov

Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai buni ardei şi gogoşari copţi. Ce trebuie să faci înainte de a-i coace. Puţini ştiu detaliul

Mod de preparare

Se curăță ardeii, eliminându-se toate semințele, și se taie în sferturi. Se pun apa, otețul, zahărul, frunzele de dafin, boabele de piper, muștarul boabe, sarea grunjoasă și frunzele de țelină tăiate mici la fiert, într-o oală suficient de mare.

„Când începe să fiarbă, băgăm ardeii în oală și îi opărim circa zece minute, până își schimbă culoarea.

Apoi îi scoatem cu o paletă din oală și îi punem în borcane, așezându-i să încapă cât mai mulți.

Băgăm și rondele de morcov și felii de rădăcina de țelină în borcane, apoi turnăm apa cu oțet din oala, in borcane.

Sigilăm cu capace și sterilizam borcanele prin fierbere”, potrivit Gătesc.ro.