Cea mai bună prăjitură fără coacere. Rețetă de prăjitură cu căpșuni

de: Emanuela Pană
05 08. 2020

Dacă ai poftă de un desert delicios și, totodată, ușor de pretarat, lasă-te surprinsă de gustul prăjiturii cu căpșuni care nu necesită coacere, și a cărei rețetă ți-o prezentăm în acest articol. Este un desert perfect pentru situațiile în care musafirii se anunță în ultima clipă și ai niște niscuiți și pudding printr-un sertar, în bucătărie.

Prăjitură cu căpșune fără coacere

Pentru a obține șase porții de prăjitură cu căpșune vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  •  250 g biscuiți cu cacao;
  • 2 plicuri pudding de căpșune;
  • 800 ml lapte;
  • 6 linguri zahăr.

Pentru glazură:

  • 100 gr de ciocolată albă;
  • 2 linguri de smântână pentru gătit.

Pentru decor:

  • frișcă;
  • căpșune.

Mod de preparare, pas cu pas

Pentru a obține prăjitura gustoasă despre care tocmai am vorbit, trebuie să urmărești acești pași:

  1. În 2-3 linguri de lapte, dizolvă conținutul celor două plicuri, împreună cu zahărul. Pune restul de lapte într-o oală la loc, iar când ajunge aproape de punctul de fierbere adaugă praful de pudding dizolvat;
  2. Amestecă, de preferat cu o lingură de lemn, pudding-ul până ce se îngroașă, după care lasă-l la răcit;
  3. Pune un strat de biscuiți într-o tavă, peste care adaugă jumătate din cantitatea de cremă, apoi un alt strat de biscuiți, urmat de restul cremei;
  4. Pune tava în frigider și las-o la răcit preț de 1 ora sau 2, până ce crema se întărește considerabil;
  5. Rupe ciocolata în bucățele mici, după care topește-o la bain marie în smântâna pentru gătit;
  6. Întinde ciocolata topită peste ultimul strat de pudding și dă prăjitura la răcit pentru încă 30 de minute;
  7. Ornează prăjitura cu frișcă și căpșune înainte de a o servi.

De ce să consumi căpșune? Iată câteva motive:

  1. Întăresc sistemul imunitar;
  2. Ajută la menținerea unei vederi sănătoase;
  3. Luptă împotriva cancerului;
  4. Întârzie apariția ridurilor;
  5. Scad nivelul de colesterol;
  6. Reduc inflamațiile;
  7. Menţin o valoare normală a presiunii sângelui;
  8. Sporesc numărul de fibre;
  9. Țin greutatea sub control;
  10. Sunt indicate în perioada prenatală.

Ei bine, ce mai aștepți?