Cea mai bună plăcintă cu prune. Rețeta lui Vlăduţ de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”

de: Sabina Anastasia
03 10. 2023

Și ție ți-a stat gândul la a găti o plăcintă savuroasă cu prune? Playtech Știri îți prezintă rețeta lui Vlăduț de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”. Nu este deloc greu să prepari acest desert. Va avea o aromă desăvârșită. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Rețeta lui Vlăduț de plăcintă cu prune

Aroma dulce, irezistibilă a fructelor și condimentele cu miros cald creează probabil una dintre cele mai frumoase senzații pe care le poți avea când deschizi cuptorul în plin sezon de toamnă. Servită caldă, plăcinta cu prune e curcubeu pe cerul gurii pentru orice oaspete, dar nu numai.

Nu este deloc dificil să prepari plăcintă cu prune. Poți să pui în ea de toate: fructe dulci, scorțișoară, unt… Toate ingredientele într-o umplutură delicioasă formează perfecțiunea culinară. Procesul de preparare durează puțin peste o oră, cea mai mare parte reprezentând coacerea în cuptor.

În articolul de astăzi îți vom prezenta rețeta lui Vlăduț, de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, de plăcintă cu prune. Nu este greu să o prepari și are un gust cu totul deosebit, fiind încorporată în ea un sos de vanilie.

Lista ingredientelor de care ai nevoie

Ingrediente:

  • 2 pachete x 12 foi de plăcintă;
  • 150 mililitri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 kilogram prune mari;
  • 100 grame zahăr;
  • 3 lingurițe pudră de scorțișoară;
  • 100 grame nuci;
  • zahăr vanilat.

Ingrediente pentru sosul de vanilie:

  • 1/2 litru lapte vegetal (soia/orez etc);
  • 30 grame amidon de porumb;
  • 1 lingură făină;
  • 100 grame zahăr pudră, cu aromă de vanilie;
  • un praf de sare.

Cum prepari plăcintă cu prune

Mod de preparare:

  1. Se pornește cuptorul la 180 grade Celsius, apoi se prepară plăcinta.
  2. Se împart foile de plăcintă în 2 grupuri a câte 4 foi și se ung cu ulei.
  3. Se spală prunele, se scot sâmburii, apoi se taie în bucăți mici.
  4. Se presară pudră de scorțișoară peste foaia de plăcintă.
  5. Se așează prunele la unul dintre capetele pachetului de foi.
  6. Se adaugă miez de nucă ușor caramelizat la cuptor.
  7. Se presară zahăr și scorțișoară deasupra.
  8. Se rulează foile de plăcintă cu prune în interior, se strâng capetele și se așează în tavă.
  9. Se repetă pasul (8) în cazul celorlalte pachete cu foi de plăcintă.
  10. Se așează rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 40 minute.

Mod de preparare sos de vanilie:

  1. Se amestecă amidon cu făină și zahăr.
  2. Se adaugă puțin lapte rece.
  3. Se amestecă ingredientele până la omogenizare.
  4. Se fierbe restul de lapte și se adaugă treptat peste ingrediente.
  5. Se pune compoziția în vas și se fierbe până capătă consistența de sos.

Citește și: Cu ce se unge plăcinta pe deasupra. Secretul știut doar de bunici ca să iasă aurie, lucioasă și rumenă

Foile de plăcintă se ung cu sos de vanilie, la final, și se lasă puțin la înmuiat. Plăcinta cu prune se servește caldă. Va avea un gust cu totul unic. Poftă bună!