Cea mai bună plăcintă cu mere. Secretul rețetei vechi de sute de ani

Rețetă pentru plăcintă cu mere

Care este cea mai bună rețetă pentru o plăcintă cu mere pe cinste? Cei dragi îți vor cere modul de preparare după ce vor gusta! E desertul preferat al multora, dar nu toți știu secretul care o face perfectă.

Rețetă pentru plăcintă cu mere

Plăcinta cu mere e una din bucatele copilăriei. Alături de chec, pandișpan cu fructe sau cremă de zahăr ars, plăcintele nu lipseau de la desert. Cu toate că pentru unii e ușor de făcut, alții o dau în bară când vine vorba despre câteva detalii. Rețeta e una simplă pentru care nici nu ai nevoie să te dai peste cap sau să fii as în bucătărie, ci doar să respecți câțiva pași simpli. De asemenea, nu e nici o prăjitură costisitoare, căci ai nevoie de puține ingrediente.

Ingrediente pentru aluat:
500 de grame de făină
200 de grame de unt
100 de grame de smântână
un ou
150 de grame de zahăr
două fiole de zahăr vanilinat
un plic de praf de copt
un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:
1,5 kilograme de mere
trei linguri de zahăr
o linguriță de pudră de scorțișoară

Mod de preparare:

E sugerat să te ocupi de umplutură înainte să faci blatul. De asemenea, poți să sari peste pasul facerii aluatului dacă nu ai timp sau simți că nu te pricepi și poți apela la câteva pe care să le găsești deja gata făcute în comerț. Spală merele și rade-le pe răzătoarea mică.

Pune totul la călit împreună cu zahărul și adaugă și scorțișoara. Amestecă din când în când pentru ca toate să prindă gustul aromelor și pentru ca acestea să se facă pe toate părțile. Pentru cremozitate poți adăuga un ou și puțină smântănă de gătit. Amestecă sarea și praful de copt, iar mai apoi adaugă totul peste amestecul cremos.

„Ulterior, împarte-l în două bile egale, presară făină pe masă și întinde cele două bile. Pune prima foaie în tavă și așează umpltura deasupra. Întinde și a doua bilă de aluat (fix cum ai procedat cu prima) și apoi acoperă cu ea umplutura din tavă. Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul, iar apoi presară zahăr pudră și porționeaz-o”, arată equis.ro.

Pentru plăcinta de post ai nevoie de:

Ingrediente blat:
200ml apă
200ml ulei
6 linguri de zahăr
o linguriță bicarbonat de sodiu
o lingură oțet
500g făină

Ingrediente umplutură:
1,5kg de mere
4-5 linguri de zahăr
2 lingurițe scorțișoară

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI