Cea mai bună înghețată de casă cu un singur ingredient. Iese cremoasă și gustoasă

de: Ionuț Vieru
30 06. 2024

Sunt la sfârșitul lunii iunie, iar temperaturile ajung cu ușurință la peste 30 de grade Celsius. Ce poate fi mai bun pe o asemenea vreme decât o înghețată? Cea mai bună este înghețata făcută de noi, acasă.

Înghețată de casă cu un singur ingredient

Astăzi am pregătit pentru tine o rețetă de înghețata de casă foarte delicioasă, iar pentru aceasta ai nevoie de doar un singur ingredient. Un fruct foarte gustos și dulce este acest ingredient secret. Este vorba despre banana.

Pentru această rețetă vei avea nevoie doar de banane. Nimic mai mult. Rețetă este extrem de simplă, iar în doar 2 minute vei avea cea mai bună înghețată.

În funcție de câte porții îți dorești, ai nevoie de mai multe banane, dar vei avea nevoie de o banană medie pentru o singură porție. Tot ce trebuie să faci este să tai bananele în felii de grosime medie, după care bagă-le la congelator timp de 2-3 ore.

După ce au înghețat, pune feliile de banane în blender sau în robotul de bucătărie şi mixează-le timp de 1 minute, după care amestecă foarte bine pasta rezultată.

La final, lasă toată compoziția un minut la temperatura camerei, după care te poți bucura de cea mai bună înghețată de casă. Poftă bună!

Înghețată de casă cu iaurt

Aceasta este o altă rețetă de înghețată de casă, de data aceasta cu iaurt. Vei avea nevoie de mai multe ingrediente, dar rețeta este la fel de ușor de făcut. Iată de ce ai nevoie, mai exact:

  • 500 g iaurt
  • 5 linguri miere
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 200 ml frişcă
  • ananas

Mod de preparare

Pentru început, va trebui să amesteci foarte bine iaurtul  cu mierea şi zeama de lămâie până se omogenizează. Mai apoi, trebuie să încorporezi uşor frişca şi bagi la congelator, având grijă să amesteci din când în când pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Se poate servi cu bucăți de ananas proaspăt, din compot sau alt fructe preferat de tine. Poftă bună!