Ce vicii aveau Nicolae și Elena Ceaușescu. Securitatea se chinuia să le ascundă aceste metehne

de: Claudiu Surmei
12 06. 2019

Nicolae și Elena Ceaușescu se lăfăiau în lux și excese în perioada regimului comunist, în timp ce populația României era înfometată și trăia într-o sărăcie de nedescris. Toate aceste detalii au fost oferite de fostul spion Mihai Pacepa în cartea sa „Orizonturi roșii.”

Securitatea se chinuia să ascundă viciile cuplului Ceaușescu

Să stai la coadă la alimentară pe vremea lui Ceaușescu devenise o rutină zilnică, chiar dacă de multe ori oamenii nici măcar nu aveau idee ce se vinde. Se așezau la cozi doar pentru că știau că trebuie să ajungă marfă pe raft și cu singuranță avea să vină într-o cantitate insuficientă pentru a-i mulțumi pe toți.

În schimb, Nicolae și Elena Ceaușescu își făcuseră WC-uri suflate cu aur, aveau garaje pline de mașini Mercedes și Audi și dădeau petreceri la care invitaților nu le lipsea nimic. Fostul dictator era un mare pasionat de șeptică, se oftica dacă pierdea vreun joc și de multe ori trișa pentru a fi victorios. Organiza partide de vânătoare în cadrul cărora masacra animale și se desfăta tot timpul cu Galbenă de Odobești. Lui Nicolae Ceaușescu îi mai plăceau popicele și voleiul, dar se băga și la șah, deși nu prea se pricepea.

Cuplul Ceaușescu era obișnuit cu luxul și excesele

În ceea ce o privește pe Elena Ceaușescu, aceasta era obsedată să urmărească înregistrările cu nevestele oficialilor în timp ce își înșelau soții. Mihai Pacepa susține că Elena obișnuia să comenteze porcos înregistrările, de parcă îi făcea o plăcere deosebită. Se spune că ar fi fost interesată chiar și de viața sexuală a propriilor copii.

Tot Pacepa scrie în cartea sa că cei doi obișnuiau să se îmbete și apoi să plece în dormitor. „După ce și-a terminat a doua sticlă de Cordon Rouge, Elena s-a mutat cu afecțiune pe genunchii lui Ceaușescu. – Te vreau, Nicule, a murmurat mieroasă, torcând ca o pisică și frecându-și picioarele de ale lui […] Apoi cei doi Ceaușești au plecat ținându-se de mână.”