Ce variante are FCSB, după ce CSA Steaua nu a fost de acord să închirieze stadionul Ghencea. De ce vrea Gigi Becali să ceară amânarea meciului cu Dinamo

de: Sorin Barbu
19 07. 2023

FCSB are probleme foarte mari, după ce oficialii CSA Steaua nu au fost de acord să închirieze stadionul din Ghencea pentru meciul cu Dinamo, programat pe 22 iulie, în etapa a doua din SuperLiga României. Gigi Becali are mai multe variante la care se gândește: să mute echipa pe stadionul „Arcul de Triumf”, să meargă în provincie sau să ceară Ligii Profesioniste de Fotbal amânarea partidei de sâmbătă.

FCSB este în corzi, după ce oficialii CSA Steaua nu au fost de acord să semneze contractul de închiriere pentru meciul cu Dinamo

Oficialii FCSB au discutat șase zile cu reprezentanții CSA Steaua, în speranța că vor reuși să închirieze stadionul din Ghencea pentru meciul cu Dinamo, programat sâmbătă, 22 iulie, în etapa a doua din SuperLiga României. Gigi Becali a explicat că în acest moment negocierile sunt blocate, după ce cei care conduc clubul armatei au cerut un bilet la ordin de 750.000 de euro și o asigurare de 250.000 de euro. Marea problemă a fost asigurarea pe care nicio companie de profil din România nu a fost de acord să o semneze. „Au fost falşi, au fost de rea credinţă”, a tunat Gigi Becali.

Oficialii FCSB studiază în aceste momente mai multe variante, dar toate sunt cu probleme, mai ales că timpul presează. Gigi Becali vrea să ceară amânarea partidei cu Dinamo, dar pentru ca acest plan să funcționeze are nevoie de acceptul Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și al „câinilor”. Există informații că rivalii din Ștefan cel Mare nu sunt încântați de această idee.

O altă direcție este stadionul „Arcul de Triumf”, doar că administratorul arenei, Agenția Națională pentru Sport, for care înlocuiește fostul Minister al Sporturilor, are reticențe gândindu-se că este o întâlnire cu grad ridicat de risc.

Dacă aceste două variante eșuează, FCSB ar putea juca meciul cu Dinamo în provincie, fiind luate în calcul stadioanele din Ploiești și Târgoviște. LPF va analiza acest caz în regim de urgență și se va sfătui și cu deținătorul de drepturi. În acest moment se studiază ca meciul FCSB – Dinamo să fie reprogramat în luna august.