Ce trucuri au ospătarii la restaurante. Chef Florin Dumitrescu dă un sfat vital: ‘Am învățat din prima zi’
Ce trucuri au ospătarii la restaurante. Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România, a dezvăluit aceste trucuri din bucătărie și a dat sfaturi celor care mănâncă în astfel de localuri. Ce trebuie să faci atunci când ospătarul îți recomandă un anumit preparat!
Ce trucuri au ospătarii la restaurante
Dacă ai mers la restaurant, cu siguranță și ție ți s-a întâmplat ca ospătarul să îți recomande anumite preparate, mai ales când nu ești sigur pe ceea ce vrei să comanzi. Florin Dumitrescu a precizat de ce nu este bine să comanzi ceea ce-ți recomandă ospătarul. Celebrul chef susține că bucătarii apelează la acest truc pentru a scăpa de preparatele din bucătărie și recomandă să frecventezi, de regulă, localuri care sunt solicitate și nu duc lipsă de clienți.
„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?
Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici.
De ce nu mai consumă Florin Dumitrescu ciorbă în restaurante
Florin Dumitrescu a mai spus că nu mai mănâncă ciorbe în restaurante, după ce a descoperit că bucătarii l-au mințit în privința ingredientelor. Cheful de la Chefi la cuțite spune că în aceste ciorbe se adaugă multe substanțe chimice, astfel că a renunțat să mai comande astfel de preparate la restaurante.
„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.
Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai spus Florin Dumitrescu.