Ce trebuie să ții în birou ca să atragi norocul la locul de muncă. 5 sfaturi Feng Shui pentru succes și abundență

de: Daoud Andra
13 07. 2024

Succesul pe plan profesional și abundența financiară pot fi influențate și de alegerile pe care le facem în ceea ce privește decorarea biroului. Indiferent că este vorba de spațiul de lucru de la serviciu sau de acasă, trebuie să ții cont de câteva principii Feng Shui, atunci când organizezi spațiul.

Principii Feng Shui care atrag norocul și abundența

Biroul reprezintă spațiul în care ne petrecem cel mai mult timp din zi, dacă avem un job de birou. Astfel, indiferent că lucrăm de acasă sau de la serviciu, pentru a atrage succesul și abundența, putem apela la câteva trucuri inspirate din cultura Feng Shui, pentru a face spațiul mai primitor, dar și pentru a fi mai productivi.

Poziționarea biroului

Masa de lucru trebuie să fie orientată cu fața spre intrarea în încăpere, spun specialiștii Feng Shui. În acest fel, vom vedea cine intră și cine iese, iar energia spațiului de lucru nu va avea de suferit.

Organizarea spațiului de lucru

Atunci când te așezi la birou, asigură-te că în jurul tău este ordine și că lucrurile sunt puse la locul lor. Haosul sau mizeria te împiedică să te concentrezi și să dai randament la locul de muncă. Atunci când mediul înconjurător este bine organizat, și ideile tale vor fi mai inspirate, iar productivitatea va crește.

Lumină naturală

Lumina soarelui este esențială pentru organism. Oamenii care lucrează în birouri petrec 8-10 ore pe zi în interior, motiv pentru care văd din ce în ce mai puțin lumina soarelui. Alege, pe cât posibil, să îți amenajezi spațiul de lucru lângă o fereastră, astfel încât să beneficiezi cât mai mult de energia soarelui.

Plante în ghiveci

Florile naturale și plantele în ghiveci aduc un plus de vitalitate spațiului și, în același timp, contribuie la purificarea aerului și la oxigenarea încăperii. Alege o plantă ușor de îngrijit, dar ține cont și de semnificația acesteia. În cultura Feng Shui, sunt numeroase plante asociate cu banii, cu norocul, cu prosperitatea sau cu belșugul. Bambusul norocos și planta banilor sunt doar două exemple în acest sens.

Decorațiuni cu apă

O fântână cu apă curgătoare sau un obiect de decor, chiar și simbolic, care conține apă ar trebui, de asemenea, să se regăsească în biroul tău. Apa reprezintă un element important în cultura Feng Shui și este asociată cu prosperitatea și creativitatea.

Pe lângă aceste principii, dacă lucrezi în domeniul afacerilor și nu numai, poți alege pentru birou decorațiuni cu elefanți sau cu broaște țestoase. Se spune că acestea aduc noroc, însă ține cont că elefanții trebuie să fie așezați cu spatele spre ușă.