Ce trebuie să pui în apă înainte de a fierbe carnea de pui pentru supe sau ciorbe. Aşa va ieşi cu gust mâncarea

de: Manolică Anca
29 03. 2023

Supele și ciorbele se numără printre preparatele preferate ale românilor. Simplu și rapid de făcut, acestea pot constitui un prânz delicios pentru toți membrii familiei. Însă, pentru un gust desăvârșit, trebuie să știi anumite trucuri secrete ale bucătăriei. Ca de exemplu, ce ar trebui să adaugi în apă, înainte de a pune carnea de pui la fiert.

Ce trebuie să pui în apă înainte de a fierbe carnea de pui

Atunci când vine vorba de o mâncare ușoară și simplu de preparat, supa/ciorba reprezintă una dintre principalele alegeri ale tuturor gospodinelor. Dar pentru ca preparatul să fie unul cu gust, este important să știi pașii în gătirea acesteia.

Așadar, marii bucătari recomandă ca în apa în care urmează să pui la fiert carnea de pui să adaugi sare. Condimentul va fi de mare ajutorul în momentul în care trebuie să iei spuma cărnii, pentru că ajută ca aceasta să nu se împrăștie în toată oala și, astfel, să o poți lua mult mai ușor și mai rapid.

Cum se fierbe corect carnea pentru supe și ciorbe

Așadar, acum că am aflat care este ingredientul minute ce trebuie adăugat în apă, în continuare îți vom dezvălui și câteva trucuri privind modalitatea de a fierbe corect carnea de pui.

Pune carnea de pui în apă rece

Carnea se poate altera dacă o pui în momentul în care apa a atins deja punctul de fierbere. Prin urmare, ea trebuie pusă pe aragaz odată cu apa.

Folosește pui întreg

Bucătarii recomandă să folosești un pui întreg atunci când vrei să prepari o supă, pentru că în acest fel vei avea un echilibru perfect între grăsime și aromă. Totodată, nu trebuie gătit foarte mult timp, deoarece pielea, carnea și colagenul puiului cedează rapid la căldură.

Fierbe carnea la foc mic

Fierberea puiului la foc mic va lăsa o carne albă, delicioasă, ideală pentru supe și ciorbe. Totodată, carnea este mult mai fragedă și se gătește uniform.

Îndepărtează atent spuma

Este foarte important ca spuma ce se formează la suprafața apei în timpul fierberii să fie îndepărtată cât mai bine, asta pentru a nu ajunge în preparatul final și să îi confere un gust nu tocmai plăcut.