31 mai 2023 | 21:59

Ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt. Așa vei avea o recoltă bogată în fiecare an

Utile
Ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt. Așa vei avea o recoltă bogată în fiecare an
Castraveții sunt printre cele mai uzuale legume, regăsite aproape permanent pe masa fiecăruia dintre noi

Cultivarea castraveților cu plante însoțitoare poate fi benefică pentru grădina ta, oferindu-ți un spațiu de plantare suplimentar și creând o grădină biodiversă. De asemenea, te poate ajuta la combaterea dăunătorilor și a bolilor. În cele ce urmează, și după ce am consultat câțiva experți în grădinărit, îți spunem ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt. Dacă faci asta, așa vei avea o recoltă bogată în fiecare an.

Plantele companion pentru culturile de castraveți

Castraveții sunt printre cele mai uzuale legume, regăsite aproape permanent pe masa fiecăruia dintre noi. Dar, aceste legume au nevoie de un spațiu propice pentru a fi cultivate și a crește așa cum ne-am dori. Deși majoritatea grădinarilor cu experiență știu aceste aspecte, este important totuși să aflii și tu ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt, pentru a avea legumele până toamna târziu în pârg.

Dar, este important să înțelegem ce înseamnă plantele însoțitoare pentru castraveți, făcând asta vei vedea cum cultivarea legumelor, fructelor, ierburilor și florilor potrivite alături de castraveți poate încuraja cea mai mare și mai gustoasă recoltă de casă. Plantele companion ale castraveților îți va asigura obținerea de cea mai bună recoltă posibilă de la plantele de castraveți cultivate acasă.

Vezi și: De ce să pui tufe de cimbru printre straturile de legume. Grădina ta se va schimba total

Acest gen de plantări sunt o modalitate atât de simplă de a-ți ajuta castraveții să lupte împotriva dăunătorilor, precum și de a furniza nutrienți importanți solului în care cresc. O parte importantă a învățării modului de cultivare a castraveților este ce alte culturi ar trebui să plantați cu aceste legume populare pentru salate.

Castraveții cultivați în casă sunt, fără îndoială, cei mai gustoși și pot face diferența în ceea ce privește aroma unei salate sau a unui sandviș. Așadar să vedem ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt.

Experții explică ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt

Plantarea în comun poate fi atât de simplă sau complicată pe cât de mult dorești să o faci. Uneori este la fel de simplu ca și cum ai arunca câteva semințe de flori într-un pat. Alteori, pentru a găsi speciile, spațiile și momentul potrivit, este nevoie de cercetare și atenție la detalii.

Nu toți companionii se integrează perfect în plantațiile de castraveți, dar, cu puțină experimentare, îți poți da seama ce funcționează cel mai bine pentru regiunea și configurația grădinii tale. Doar nu uita să-ți documentezi succesele și eșecurile pentru sezoanele viitoare.

Vezi și: Ce este interzis să plantezi lângă roșiile din grădină. Greșeala uriașă care îți strică recolta

Mazărea și fasolea sunt de ajutor, datorită sistemelor lor radiculare. Acestea adaugă azot în sol, de care castraveții, la rândul lor, vor beneficia, spun experții. Cartofii, radiușii și ceaiul  sunt alegeri bune pentru plantarea în paralel cu castraveții, deoarece nu-și invadează reciproc teritoriul. Legumele rădăcinoase cresc în principal sub pământ, în timp ce castraveții trimit în jos o rădăcină pivotantă mai mare și, de asemenea, câteva rădăcini superficiale care nu se extind prea mult. Acest lucru înseamnă că rădăcinile castraveților nu vor interfera cu cele ale companionilor și viceversa.

Există tovarăși la fel de buni pentru multe alte culturi pe care le poți cultiva, cum ar fi alegerile pentru plantarea însoțitoare a cepei sau plantele însoțitoare pentru dovlecei. Castraveții și roșiile pot fi plantate unul lângă celălalt, deoarece au obiceiuri de creștere similare și, prin urmare, poți cultiva roșii lângă castraveți.

Castraveții și roșiile sunt două plante viguroase într-o grădină de primăvară. Ambele sunt plante încolțite și au nevoi de bază similare. Atunci când sunt plantate împreună, este ușor să le abordăm cerințele și să le ajutăm să se dezvolte până când sunt gata să fie recoltate”, spun specialiștii.

Cultivarea porumbului poate acționa ca un suport pentru varietățile mai mici de castraveți pentru a crește în sus, făcând cea mai eficientă utilizare a spațiului ca idee de spalier pentru grădina de legume. De asemenea, castraveții se vor desfăta la umbra oferită de plantele mai înalte, iar porumbul adaugă în plus azot benefic solului. Unele dintre aceste bune companioane sunt, de asemenea, printre cele mai ușor de cultivat legume, un motiv în plus pentru a le include în planurile de cultură.

Vezi și: Ce se poate planta între pomii fructiferi. Secretele celor mai iscusiți grădinari pentru recolte bogate

Plantarea însoțitoare a castraveților cu plante aromatice

Plantele aromatice joacă, de asemenea, rolul lor atunci când vine vorba de plantarea însoțitoare a castraveților. Dacă plantați oregano ca parte a ideilor de grădină de plante aromatice, acesta descurajează insectele cu uleiurile sale esențiale care acționează ca un repelent pentru multe insecte.

Mărarul atrage, de asemenea, polenizatorii benefici, care ajută la polenizarea plantelor de castraveți, și niciodată nu poți avea suficienți polenizatori într-o grădină ecologică sau ca parte a ideilor tale de grădini cu viață sălbatică.

Cuișoarele sunt o alegere excelentă de plante aromatice pentru plantarea însoțitoare a castraveților, deoarece aroma de ceapă descurajează gândacul castraveților care se va înfrupta din frunzele, florile și fructele salatei dumneavoastră de legume.

Plantarea însoțitoare a castraveților cu flori

Există multe flori care nu numai că arată frumos plantate printre culturile dumneavoastră, dar sunt, de asemenea, excelente pentru plantarea însoțitoare a castraveților. Cultivă gălbenele pentru a respinge o mare varietate de dăunători, inclusiv afidele, un dăunător comun pe frunzele de castraveți.

Vezi și: Flori care înfloresc în luna mai. Sunt spectaculoase, grădina ta va arăta minunat

O altă alegere populară și frumoasă pentru plantarea însoțitoare a castraveților sunt NASTURTIUM, care atrag afidele. Deși acest lucru poate părea contraintuitiv, sunt adesea folosite ca plantă de sacrificiu, astfel încât afidele și și musca neagră să le atace, dar să stea departe de legumele tale, spun experții, iar folosirea lor ca plante capcană pentru combaterea dăunătorilor poate fi foarte eficientă. Dacă cultivați floarea soarelui, tulpinile înalte oferă atât suporturi pentru ca vițele de castraveți să crească, cât și pentru a ajuta la umbrirea plantelor în soarele fierbinte al verii.

Concluzie

Dacă ești un pasionat de grădinărit, cu siguranță faptul că ai aflat ce trebuie să plantezi lângă castraveți, de fapt, te va ajuta. Acum nu mai altceva de făcut decât să ții cont de aceste sfaturi, iar la toamnă să vezi rezultatele. Baftă la grădinărit!

PlaySport
Scărlătescu a vorbit despre salarii: „Țăranule, de ce doar 10.000 de euro, când puteau fi 20.000? Eu vreau să lucrez”
Ego.ro
Dumnezeule! Andra a RENUNȚAT la haine. Singurele IMAGINI cu ea GOALĂ, doar Măruță o vede așa
Digi24
Testamentul lui Matthew Perry. Cine primește averea fabuloasă a actorului din „Friends”, care nu era căsătorit și nu avea copii
Cancan.ro
Mădălina Ghenea, apariție de infarct la petrecerea organizată de Elton John după Premiile Oscar 2024. Și Nadia Comăneci a fost prezentă
GSP.ro
„N-ați văzut la Bouchard? E SUA, nu Cioflingeni!”. Ion Țiriac, iritat de o decizie a Simonei Halep: „Vai de mine și de mine!”
Stirile PROTV
Metoda ingenioasă a unui șofer care își găsea mereu locul plătit ocupat de vecin: „Soția mea a cumpărat asta”
Romania TV
Patriarhul s-a dus la ceruri. Preafericitul Părinte s-a stins la Spitalul Militar
Capital.ro
Nu mai pot scăpa de AMENZILE DE CIRCULAȚIE. Ordinul de la UE pentru absolut toți posesorii de mașini
EVZ.ro
O greșeală pe care o fac mulți oameni. Marea diferență dintre astenie și depresie
Adevarul
Ambasadoarea SUA în România, ironizată după ce a ales să meargă cu trenul de la București la Suceava. „Ați pierdut un pariu?"
BZI.ro
Pescobar este din nou tătic! Paul Nicolau este în culmea fericirii!
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO
Libertatea.ro
Cine sunt miliardarii ruși din spatele unei afaceri care crește în România. Sancționați de Ucraina pentru legături cu serviciile secrete ruse, dați afară din Spania și refuzați în Franța
Sport.ro
FOTO "Ți-ai făcut operație pentru mărirea posteriorului?". Ivana Knoll a recunoscut tot
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Gest neașteptat făcut de patronul de la Ferma Dacilor la 3 luni după incendiul devastator. Ce a decis Cornel Dinicu
Redactia.ro
Ion Țiriac a răbufnit după ce a văzut decizia Simonei Halep: ”Nu ești la Cioflingeni! Vai de mine și de mine”
Digisport.ro
Ce trebuie să pui în gogoși, ca să iasă pufoase ca la patiserie. Secretul știut doar de gospodinele pricepute
Click.ro
Pățania unui șofer român oprit de polițiști în Germania. Când au văzut ce transporta, s-a prefăcut brusc că nu mai înțelege limba
Digi24
Ce pensie va avea un român care a muncit toată viața pe salariul minim
Digi24
Cu cât au crescut, de fapt, pensiile seniorilor. Județele cu cele mai mari venituri
EVZ.ro
Cine este fiica Mirelei Retegan, care a preluat acum Gașca Zurli, după destrămare. Cum arată Maya / FOTO
Spynews
Cătălin Scărlătescu a răbufnit la adresa Antenei 1: „Și-au permis să nu ne dea banii! O să plătească!”
BZI.ro
SUSPENDARE DE PATRU ani pentru dopaj. O altă lovitură pentru tenisul din ROMÂNIA
Capital.ro
Ce pensie va avea un român care a lucrat toată viața pe salariul minim pe economie. Simona Bucura Oprescu: ”Este foarte important ca pensionarii să știe asta!”
Antena 3
Monica Tatoiu sare la gâtul lui Cătălin Măruță: „Anumite lucruri nu le pot ierta!”
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
Guvernul dă SALARII mai MARI, TICHETE și BONUSURI. Cine primește
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO
Spynews.ro
Nedreptatea grupelor de muncă din legea pensiilor. Cine sunt pensionarii care nu vor avea parte de majorările corecte
Realitatea.net
Ce cuplu a câștigat Finala Power Couple România. Cu câți bani au plecat acasă concurenții
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro