01 iul. 2020 | 23:42

Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus în concediu. Sfaturi venite de la Alexandru Rafila

News
Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus în concediu. Sfaturi venite de la Alexandru Rafila
Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus în concediu

Medicul epidemiolog Alexandru Rafila vine cu sfaturi foarte utile pentru românii care se pregătesc să plece în concediu, în contextul în care pandemia de coronavirus încă nu a trecut. Medicul a făcut recomandări foarte serioase pentru toți românii, pentru ca aceștia să rămână sănătoși, și a spus când trebuie să purtăm masca, inclusiv atunci când suntem în aer liber.

Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus în concediu

Rafila a comentat imaginile surprinse în weekendul trecut în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, unde au fost peste 10.000 de turişti, cu aproximativ 4.000 de mașini. Cei mai mulți nu purtau măști, iar transmiterea noului coronavirus se putea face ușor.

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. Acolo era ceva mai puțin organizat. Nu erau zone de alimentație publică, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomerație în aer liber”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus în concediu

Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus în concediu

Masca trebuie purtată și în aer liber, atunci când nu există o distanțare socială de 1,5 metri

„Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație – care ar fi utilizat masca”, a explicat medicul.

Alexandru Rafila este de părere că o atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Acesta spune că nu este nevoie de măsuri coercitive și că românii pot înțelege că autoritățile au stabilit că grupurile mai mari de 5-6 persoane nu au voie.

”Am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600… Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a completat Rafila.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro