Ce trebuie să faci după ce ai pus ouăle în tigaie pentru ochiuri perfecte. Detaliul dezvăluit de Gordon Ramsay schimbă tot
Majoritatea oamenilor aleg să mănânce un mic dejun sărat, iar de cele mai multe ori doresc ouă la prima masă a zilei. Gospodinele se conformează și pregătesc ouă ochiuri care se fac rapid și sunt pe placul tuturor pofticioșilor. Deși ai crede că nu există trucuri pentru o rețetă atât de simplă, Gordon Ramsay vine cu o metodă ușoară și delicioasă pentru a face cele mai bune ouă ochiuri. Ce trebuie să faci după ce ai pus alimentul în tigaie?
Cum să faci ouă ochiuri perfecte: trucul lui Gordon Ramsay
Ouăle prăjite sunt perfecte pentru oamenii care preferă la prima masă a zilei ceva sărat. De cele mai multe ori gospodinele se conformează și le prepară chiar și de câteva ori pe săptămână pentru cei mai pofticioși din casă.
Deși ai crede că o astfel de rețetă nu are trucuri, Gordon Ramsay vine cu o metodă specială care să te facă să pui pe masă celor dragi cele mai bune ouă ochiuri și să îi faci să plece de acasă cu zâmbetul pe buze.
Celebrul bucătar a menționat că un ou prăjit trebuie să fie moale în interior și să aibă o crustă crocantă în exterior. Cu toate astea, doamnele știu că nu de fiecare dată gălbenușul iese zemos și gustos.
Primul pas este să ai ingrediente de calitate. ,,Totul începe cu puțin ulei de măsline”, a explicat Ramsay. Acesta lasă tigaia puțin pe foc, iar mai apoi sparge ouăle, le asezonează cu sare și piper și dă focul la mediu.
Ce trebuie să faci?
După ce ouăle ajung la jumătatea timpului de gătit, adaugă bucăți de unt în jurul alimentelor. Chef-ul spune că doar în modul acesta vei obține un gust minunat, dar și niște ouă gătite perfect.
De asemenea, o altă tehnică este să pui capacul peste ouă cu doar un minut înainte să le dai de pe foc. În modul acesta vei avea o crustă și deasupra gălbenușului dacă îți dorești asta, dar interiorul va rămâne totuși lichid așa cum îți place.
Poți să servești ouăle prăjite cu bacon, alte mezeluri, brânzeturi și o salată sau poți să apelezi la un mic dejun sănătos din ouă, avocado și puține condimente alese de tine.
Nu uita că masa trebuie pregătită rapid chiar când toți s-au pregătit deja să mănânce. Dacă nu vei face asta, le vei servi celor dragi preparate reci, lucru pe care cu siguranță nu îl vrei.