Ce trebuie să faci dacă ouăle sunt murdare. Greşeala care le poate strica imediat
Cele mai mari companii care produc ouă au standarde de recoltare și control de calitate pentru produse. Cu toate astea, există pe piață și astfel de alimente care au pete, pământ sau pene de la animale pe ele. Acestea pot să fie găsite chiar și în supermarket sau la alimentara din cartier. Nu trebuie să îți faci griji că ar avea o problemă. Ele sunt încă bune de consum, dar trebuie curățate. Cum să faci asta? O singură greșeală le poate strica rapid. Cum trebuie să procedezi?
Cum cureți ouăle murdare: ce trebuie să faci?
Marile companii producătoare de ouă au standarde de colectare și control al calității astfel încât produsele să îndeplinească toate caracteristicile necesare pentru a putea fi puse pe piață. Specialiștii sunt atenți la detalii precum: greutate, dimensiune, formă și curățenie.
Este adevărat că unele produse ajung chiar și în supermarket-uri cu coaja murdară din cauza transportului sau din cauza unor probleme de depozitare. Indiferent de motiv, oamenii se tem să le consume pentru că recomandările experților arată că ele nu trebuie spălate.
Nu trebuie să le arunci și să pierzi banii pe care i-ai cheltuit. Există câteva modalități pentru a le curăța coaja. Poți să le speli doar cu apă în acest caz, dar cu mare grijă și întotdeauna înainte de a le consuma. De asemenea, nu este recomandat să le depozitezi astfel în frigider, dacă ai de gând să le mănânci în zilele următoare.
În cazul în care este vorba de un carton întreg, spălă ouăle pe măsură ce urmează să le consumi. Motivul este simplu: dacă speli ouăle și le depozitezi la frigider riști să scurtezi termenul de valabilitate, induci contaminarea și crești foarte mult riscul de intoxicație alimentară.
Cum trebuie să procedezi?
Ouăle oferă diferite bariere fizice care îndeplinesc obiectivul de a proteja embrionul prin împiedicarea unor particule sau bacterii care pot contamina embrionul.
Una din ele este reprezentată printr-o peliculă subțire care acoperă coaja oului și este invizibilă pentru noi. Când spălăm oul, această cuticulă protectoare dispare. Astfel dacă speli produsul și nu îl consumi imediat, crești posibilitatea pătrunderii bacteriilor dăunătoare.
Este util să ștergi cu grijă cu o cârpă ouăle, ulterior să le speli sub un jet de apă, iar mai apoi să le mănânci. Dacă nu sunt imediat introduse în mesele tale, atunci lasă murdăria pe ele. Nu uita să spălarea și depozitarea greșită poate scurta termenul de valabilitate. Trebuie să o faci doar înainte de consum!