Ce trebuie să faci dacă găluștele au ieșit prea tari. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi imediat în supă ca să iasă pufoase

de: Daoud Andra
02 08. 2024

Supa cu găluște este un preparat tradițional aparent simplu de făcut. Multe gospodine sunt puse însă în dificultate atunci când vine vorba despre găluște, mai ales dacă acestea nu cresc suficient și nu devin pufoase. Iată ce poți adăuga în supă pentru a salva găluștele care sunt prea tari!

Cât griș se pune la găluște

Pentru a obține găluște moi și pufoase, trebuie să respecți anumite proporții și să ții cont de câteva trucuri. Atunci când le prepari, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, iar cantitatea de griș este, de asemenea, importantă. În general, cantitatea de griș trebuie să fie aceeași cu cea de ou.

Un ou are aproximativ 50-60 de grame, astfel că dacă faci găluște din două ouă, va fi nevoie de 100-120 de grame de griș. O lingură are aproximativ 20 de grame, așa că dacă nu ai cântar, măsoară 5-6 linguri de griș la două ouă.

Ingrediente pentru găluște:

  • 2 ouă
  • 5-6 linguri de griș
  • un praf de sare
  • o lingură de ulei (opțional)

Mod de preparare:

Într-un bol, bate bine cele două ouă cu un praf de sare. Începe să adaugi grișul treptat, amestecând continuu, până când obții o compoziție omogenă. Aluatul ar trebui să fie suficient de consistent încât să nu curgă, dar nici foarte tare. La final, pune o lingură de ulei dacă alegi să folosești.

Lasă compoziția să se odihnească timp de aproximativ 10 minute, pentru ca grișul să absoarbă umezeala din ouă și să se umfle. Formează găluștele cu o lingură și pune-le în supa care fierbe la foc mic. Fierbe găluștele timp de aproximativ 10-15 minute, până când devin pufoase și sunt bine gătite. Verifică cu o lingură dacă sunt fierte la interior.

Ce să faci dacă găluștele au ieșit prea tari

După aproximativ 10-15 minute de fiert, găluștele ar trebui să își fi dublat volumul și să fie moi și pufoase. Testează cu lingura o gălușcă și verifică dacă este moale în interior. În cazul în care este prea tare, adaugă o cană de apă rece în supă și mai fierbe încă 5 minute.

Găluștele pot fi fierte separat, în apă cu sare, pentru a nu dilua supa atunci când pui apă peste ele. Procedeul cu apa rece poate fi repetat de trei ori, dacă găluștele nu cresc deloc și nu devin pufoase. După ce au fiert în apă, găluștele pot fi strecurate cu o paletă și transferate în supă. La final, se adaugă verdeață proaspăt tocată în supă.