Ce trebuie să faci dacă ai pierdut cardul social sau ai uitat PIN-ul. Paşii pe care trebuie să îi urmezi imediat

Ce trebuie să faci dacă ai pierdut cardul social sau ai uitat PIN-ul. Paşii pe care trebuie să îi urmezi imediat
Ce faci dacă pierzi cardul social sau uiți codul PIN al acestuia. Precizări de ultimă oră din partea autorităților.

Tot ce trebuie să știi despre voucherele alimentare oferite de stat în 2022. Românii care prezintă o situație financiară precară pot beneficia din partea statului de vouchere alimentare în valoare de 250 de lei. Acestea sunt oferite sub formă de carduri sociale, ce pot fi folosite doar pentru a achiziționa produse alimentare. Ce faci dacă pierzi cardul social. Află în rândurile următoare și ce pași trebuie să urmezi dacă ai uitat PIN-ul de la card.

Ce faci dacă pierzi cardul social

Autoritățile vin cu noi explicații referitoare la cardul social oferit de către Guvern în 2022, în valoare de 250 de lei. Au fost semnalate primele situații în care românii și-au pierdut tichetele sociale de la stat cu ajutorul cărora puteau cumpăra alimente de la magazin.

Dacă vă aflați într-o situație asemănătoare, nu disperați. Dacă aveți pe cardurile sociale bani pe care încă nu i-ați cheltuit, puteți să îi recuperați. Chiar dacă ați pierdut cardul, nu înseamnă că veți figura ca fiind nebeneficiar al programului de ajutor social.

Dacă ați pierdut cardul social, apelați la societățile emitente de carduri. Există trei societăți care emit tichete sociale: Edenred România SRL, Sodexo, Up Romania SRL.  Reprezentanții acestora vor restricționa accesul pe cardul social pe care l-ați rătăcit și vă vor emite unul nou. Pe cardul social nou, veți dispune doar de suma care a rămas necheltuită pe cardul vechi.

Numerele de telefon la care puteți apela

Iată, în continuare, care sunt datele aferente acestor societăți și numerele de telefon la care puteți suna în cazul în care v-ați pierdut cardul social:

– Edenred România SRL: partener-ro@edenred.com, Telefon: 021.301.33.11, urmat de tasta 4;

– Sodexo: comerciant.ro@sodexo.com, Telefon: 021.204.46.46;

– Up Romania SRL: afiliati@upromania.ro, Telefon: 021.402.82.23.

„Beneficiarul care a pierdut – sau dorește să blocheze temporar – cardul social pentru produse alimentare și mese calde trebuie să anunțe imediat pe emitentul cardului, apelând serviciul de Asistență Clienți sau utilizând aplicația mobilă a emitentului.

Emiterea unui nou card și expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut”, a transmis Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ce faci dacă uiți PIN-ul carduli

În cazul în care uitați PIN-ul la cardul social, puteți să îl recuperați prin două modalități. Trebuie neapărat să știi aceste detalii despre cardul social. Fie accesați rubrica „Reamintire PIN” din aplicația mobilă aferentă societății care v-a emis cardul social, fie contactați Serviciul Asistență Clienți al emitentului (telefon sau E-mail).

„Beneficiarul care a pierdut PIN-ul poate accesa opțiunea Reamintire PIN din aplicația mobilă a emitentului sau poate să contacteze Serviciul Asistență Clienți al emitentului (telefon sau E-mail), în vederea emiterii unui nou PIN”, explică Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).