Ce trebuie să faci cu zeama de varză la final de februarie, e foarte utilă. Secretul care te ajută enorm
Dacă te pregătești pentru curățenia de primăvară și vrei să sortezi murăturile, trebuie să citești aceste rânduri. Nu risipi zeama de la varza murată, fiindcă prezintă proprietăți nebănuite. Află în continuare cum o poți folosi în favoarea ta, mai ales dacă faci mult efort fizic. Ce valoare nutrițională are.
Ce să faci cu moarea la final de februarie
Nu arunca zeama de varză murată la finalul lui februarie! Este adevărat că multe gospodine aleg să procedeze așa, fiindcă nu cunosc modalitățile prin care pot să maximizeze această adevărată comoară din punct de vedere nutrițional. Zeama de varză murată este mai puternică decât crezi.
Chiar dacă sezonul rece a trecut, poți să păstrezi zeama de varză murată în punguțe de plastic, bine sigilate, pe care să le pui la congelator. Apoi, când vei avea nevoie de lichidul în cauză, tot ce va trebui să faci va fi să-l decongelezi și să te bucuri de proprietățile sale, indiferent de modul de manipulare.
Află detalii: De ce să bei zeamă de varză murată pentru o săptămână. Ce recomandă doctorii de sărbători
Cum poți folosi zeama de la varza murată
Zeama de la varza murată o poți refolosi nu numai când vine vorba despre prepararea a diverse mâncăruri. Lichidul sărat este mai puternic decât orice băutură energizantă, spun experţii în produse naturiste, care recomandă consumul său mai ales persoanelor care fac mult sport.
Moarea prezintă un conținut ridicat de sodiu, ceea ce înseamnă că ajută la echilibrarea electroliților din corpul uman. Simptomele specifice persoanelor deshidratate – crampe musculare, confuzie, artimie cardiacă și altele – pot fi, așadar, ameliorate prin consumul de zeamă de varză murată.
Ce valoare nutrițională are zeama de murături
Zeama de varză murată sau alte tipuri de legume murate prezintă, în general, proprietăți asemănătoare. Un pahar de 100 de ml de zeamă de murături prezintă următoarea valoare nutrițională:
- carbohidrați: 0,4 grame;
- sodiu: 50‑115% din doză zilnică recomandată;
- calciu: 1‑5% din doza zilnică recomandată;
- potasiu: 3% din doza zilnică recomandată;
- magneziu: 3% din doza zilnică recomandată;
- probiotice: în jur de 10.700 de unități de colonii de formare.
Ce valoare nutrițională are zeama de murături
Datorită conținutului ridicat de nutrienți pe care îl prezintă, zeama de la varză murată este des folosită pentru frăgezirea cărnurilor. Pe lângă faptul că oferă preparatului o aromă deosebită, puțină moare va juca rolul unei marinate pentru friptură. Sau, poate fi folosită cu încredere în loc de oțet în salate.
Nu este singura zonă culinară în care poate fi refolosită zeama de la varza murată. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste întrebuințări, îți recomandăm să arunci o privire și peste articolul de mai jos.
Află detalii: Ce trebuie să faci cu zeama de la varza murată primăvara. Nu o arunca, e o mare greşeală!