Ce trebuie să faci cu zeama de la varza murată primăvara. Nu o arunca, e o mare greşeală!

de: Sabina Anastasia
24 03. 2023

Și tu ai început curățenia de primăvară în cămară? Nu te grăbi să arunci zeama din butoiul cu varză murată. Este o greșeală pe care o fac multe gospodine, fără să știe cum pot să se bucure mai mult timp de ea. Playtech Știri îți explică ce trebuie să faci cu zeama de la varza murată primăvara. Vei fi încântată de idee!

Ce trebuie să faci cu zeama de la varza murată primăvara

Odată cu venirea primăverii, gospodinele se ocupă de curățenia generală în locuințe, beciuri sau cămări. Multe aruncă legumele puse la murat, care riscă să se strice. Se întâmplă astfel și cu varza murată. Este, însă, o greșeală. Atât varza murată, cât și zeama de la aceasta pot fi utilizate o perioadă mai lungă de timp, dacă sunt depozitate corect.

Dacă nu știi ce să faci cu (zeama de la) varza murată primăvara, ai ajuns la locul potrivit. Poți să te bucuri de ea luni de zile, chiar dacă sezonul rece a trecut. Frunzele de varză murată le poți spăla și le poți așeza în punguțe de plastic. Ai grijă să nu depozitezi prea multe odată, ci doar atât cât îți trebuie pentru a le folosi la prepararea a diverse feluri de mâncare.

După ce ai pus foile de varză în punguțe, lasă-le la congelator. De fiecare dată când ți se face poftă de sarmale sau vrei să gătești un fel de mâncare pe bază de varză murată, scoate de la rece câte o punguță. În acest fel, prelungești perioada de utilizare a legumelor murate și, în plus, nu îți risipești munca.

Și zeama de la varză murată o poți depozita în așa fel încât să reziste mai mult timp. Tot ce trebuie să faci este să torni lichidul în sticle din plastic. Pune-le, apoi, la congelator. Când ai nevoie de zeamă de varză murată, scoate câte o sticlă de la rece și folosește-o după cum dorești.

La ce poți să folosești zeama de la varza murată

Ai prea multă zeamă și nu știi cum să procedezi? Playtech Știri îți explică la ce poți folosi zeama de varză murată, dacă nu vrei să se strice. În primul rând, o poți utiliza pentru a scăpa de starea de mahmureală. După o seară în care ai băut mai mult decât de obicei, zeama de la varza murată este soluția perfectă.

O mai poți folosi și în diverse preparate. Zeama de la varza murată, fiind acidă, ajută carnea să se frăgezească mai bine. În plus, îi oferă o aromă deosebită. Poți să pui puțină zeamă de varză murată în marinata pentru friptură. Sau, o poți folosi în salate. Dacă nu ai lămâie sau oțet, apelează cu încredere la aceasta.

Știai că, în unele țări din lume, zeama de la varza murată este consumată sub formă de înghețată? Un exemplu este statul Texas, SUA. Dacă nu ai încercat niciodată un astfel de desert, pune zeamă de varză murată în cutiuțe, recipiente sau pahare mici, introdu un băț la mijloc și lasă lichidul la congelator. La final, vei obține o înghețată unică!

Zeama de varză murată este potrivită și pentru a prepara maioneză. Respectă rețeta tradițională, iar la final adaugă puțină zeamă în preparat. Sandvișurile vor căpăta un gust aparte. Dacă vrei să le consumi cu cartofi prăjiți, este recomandat să îi lași timp de 12 ore în zeamă de varză murată, înainte de a-i găti. Sigur nu vei rămâne dezamăgit de rezultat!