Ce trebuie să faci cu răsadurile de roşii la câteva săptămâni de la plantare. Aşa vor rodi toată toamna

de: Ioana Bucur
08 05. 2023

Află ce trebuie să faci cu răsadurile de roşii la câteva săptămâni de la plantare. Sunt printre cele mai consumate alimente de români, nelipsite de pe tarabele din piață sau de pe rafturile magazinelor. Cei care au grădină sunt cu adevărat norocoși, pentru că le pot planta și crește singuri, asigurându-se astfel că nu sunt tratate sau stropite cu substanțe chimice dăunătoare. Pentru a obține o recoltă bogată la toamnă, trebuie ținut cont de câteva sfaturi.

Ce trebuie să faci cu răsadurile de roşii la câteva săptămâni de la plantare

Primăvara este unul dintre cele mai importante anotimpuri pentru grădinari. În aceste trei luni, trebuie să pregătească solul pentru noua generație de plante, se toaletează pomii și arbuștii, se plantează răsadurile, se aplică primele tratamente împotriva dăunătorilor.

Sunt ușor de crescut, nu au nevoie de condiții speciale pentru a se dezvolta și sunt savurate de românii din toate colțurile țării, așa că nu este nicio surpriză că din grădini nu lipsesc roșiile.

Cu toate acestea, deși aceste plante sunt ușor de crescut, există destule greșeli care pot fi făcute cu ușurință, fără să ne dăm seama – de la însămânțare până la etapele finale, când sunt gata să fie culese. Una dintre cele mai frecvente este alegerea îngrășământului nepotrivit sau nefolosirea unei substanțe care să fertilizeze planta.

Te-ar putea interesa și: Când trebuie udate roșiile ca să crească mari și zemoase. Greșeala pe care nu trebuie să o faci sub nicio formă

Secretul unei recolte bogate

Roșiile sunt ușor de cultivat, dar au nevoie de puțin ajutor ca să poată da o recoltă bogată în lunile de toamnă. Îngrășământul va oferi nutrienții necesari pentru a promova creșterea. Primele aplicări ar trebui făcute la doar câteva săptămâni după plantarea răsadurilor de roșii.

În perioada de creștere, se recomandă să punem îngrășământ de două ori pe lună. Tratamentele se opresc în momentul în care roșiile sunt coapte, de dimensiuni mari.

Plantele de tomate sunt vulnerabile la dăunători, la fel ca orice altă plantă roditoare. Deci, dacă nu sunt  protejate în mod adecvat, pot fi distruse înainte de a ajunge la maturitate. Insectele precum afidele, gândacii, muștele albe și viermii de fructe sunt cei mai mari dușmani ai răsadurilor. Și păsările pot cauza probleme odată ce roșiile sunt coapte.

Te-ar putea interesa și: A stropit roșiile cu lapte și a observat rezultatele în scurt timp. Secretul celor mai experimentați grădinari