Ce trebuie să faci cu friptura de porc înainte de a o băga la cuptor. Doar aşa va ieşi fragedă, trucul bucătarilor mari
Trucul celor mai experimentați bucătari. Ce trebuie să faci cu friptura de porc înainte de a o băga la cuptor, dacă vrei să iasă fragedă. Dacă procedezi astfel, bucățile de carne nu vor mai fi tari și ațoase. Ai nevoie doar de un ingredient banal, pe care îl ai deja în bucătăria ta, fără îndoială! Îl folosești deseori la prepararea deserturilor.
Ingredientul banal din bucătărie care îți frăgezește carnea
Friptura este una dintre vedetele de pe mesele de sărbători, în această perioadă a anului. Indiferent dacă alegi să o prepari pe bază de carne de porc sau pe bază de carne de vită, rezultatul iese întotdeauna savuros, dacă ții cont de câteva trucuri inteligente. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci ca bucățile de carne să nu se întărească.
Pentru o friptură savuroasă, trebuie să ai grijă ca bucățile de carne să fie fragede. Poți bifa acest aspect prin două metode. Prima se referă la marinarea cărnii. Dacă, însă, nu ai timp ca să faci asta sau îți este incomod, poți apela la un ingredient care frăgezeşte imediat carnea. Este vorba despre un produs pe care, cel mai sigur, îl ai deja în bucătărie.
Dacă nu ai ghicit despre ce ingredient este vorba, îți spunem noi: bicarbonatul de sodiu. Deși este des folosit la prepararea prăjiturilor și a torturilor, produsul are numeroase întrebuințări. Poate fi folosit chiar și la sarcini de curățenie, fiind un alcalin ușor, ce determină dizolvarea ușoară a grăsimii și a murdăriei.
Revenind, însă, la prepararea fripturii, carnea poate deveni rapid carneațoasă. Chiar dacă respecți timpii de gătire, modul de preparare a fripturii și în ciuda faptului că temperatura setată este una corectă. Poți să scapi de grija aceasta, aplicând pe bucățile de carne de porc bicarbonat de sodiu.
Ce trebuie să faci cu friptura de porc înainte de a o băga la cuptor
În continuare, îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti o friptură fragedă. Cum frăgezești carnea de porc. Presară pe bucățile de carne bicarbonat de sodiu din abundență. Pune, apoi, bucățile de carne într-un vas și lasă-l în frigider, timp de aproximativ patru ore, însă nu mai mult de cinci ore.
Bicarbonatul de sodiu va face carnea de porc să fie fragedă și suculentă. După ce expiră cele patru-cinci ore, scoate carnea de la frigider și spal-o cu apă multă, astfel încât bicarbonatul de sodiu să fie îndepărtat. Condimentează carnea cu sare, piper și alte ingrediente, după preferințe, și dă-o la cuptor. Rezultatul final te va impresiona!