Ce trebuie să faci cu apa înainte de a pune mămăliga la fiert. Greşeala pe care o fac toţi românii
Punem pariu că nu ai știut trucul ăsta până acum. Ce se întâmplă cu apa în care ai fiert mămăliga. De ce nu este recomandat să o arunci și cum o poți refolosi. Gospodinele au dezvăluit acest truc genial, pe care toată lumea trebuie să-l încerce.
Ce trebuie să faci cu apa înainte de a pune mămăliga la fiert
Cui nu-i place mămăliga? Acest preparat tradițional românesc este ușor de făcut și extrem de delicios, mai ales atunci când îl consumi cu brânză și smântână. Nu doar atât, mămăliga este un fel de mâncare care îți ține de foame, motiv pentru care este preferat de cei mai mulți dintre români.
Gospodinele îți dezvăluie acum unul dintre cele mai tari secrete de bucătărie. Știai că mămăliga se poate prepara cu lapte în loc de apă? Bucătarii apelează la acest truc pentru pentru ca preparatul să capete o consistență cremoasă. Așadar, puteți înlocui apa cu laptele, iar rezultatul va fi unul extrem de benefic.
Pe de altă parte, pentru cei care preferă să prepare o mămăligă clasică și păstrează apa, chefii bucătari ne sfătuiesc să punem, întotdeauna, o parte mălai la circa 5 părți de apă. O regulă nescrisă spune că mămăliga trebuie să stea la fiert timp de 30-45 minute, pentru ca mâncarea să aibă, apoi, consistența potrivită.
Ce greșeală fac românii când prepară ciorba
Și pentru că tot vorbim de apa în care fierb alimentele, iată un truc pe care gospodinele l-au împărtășit în ceea ce privește apa în care fierb legumele pentru ciorbă sau supă.
Chiar dacă procesul de a găti ciorba este unul foarte lung, ce necesită multă răbdare, cel mai important este ca românii să schimbe apa în care sunt gătite legumele pentru a scăpa de substanțele ce pot să facă mult rău.
Spre exemplu, în momentul în care legumele din agricultură intensivă sunt puse la fiert, prima apă nu este aruncată de fiecare dată. Totuși, puțini știu că acolo se descarcă chimicalele folosite pentru solul în care au fost crescute ingredientele folosite în ciorbă.
Specialiștii spun că atunci când folosim legume din comerț, prima apă în care fierb acestea trebuie aruncată pentru a scăpa de pesticidele folosite de foarte mulți agricultori. Dacă gospodinele au cumpărat legume bio pentru a prepara supa, atunci lichidul poate să fie păstrat cu încredere pentru pasul următor.