Ce trebuie să faci ca orhideea să înflorească tot anul. Doar grădinarii pricepuţi procedează aşa
Orhideele sunt plante exotice și sunt printre preferatele doamnelor. Acestea le primesc des cadou de la oamenii care le trec pragul casei. În cazul în care vrei să te bucuri mai mult de darul tău, trebuie să respecți câțiva pași pentru ca floarea să înflorească tot anul. Grădinarii pricepuți știu că există unele trucuri speciale pentru orhidee. Nu trebuie să te temi că sunt greu de îngrijit. Iată cum trebuie să procedezi!
Truc pentru orhidee: ce trebuie să faci să înflorească tot anul?
Orhideele sunt foarte apreciate de doamne. Multe dintre ele le primesc în dar de la invitații care le trec pragul. Desigur că majoritatea dintre ele vor să se bucure de cadou pentru mai mult timp, iar pentru asta trebuie să respecte câțiva pași. Grădinarii cu experiență vin acum cu câteva sfaturi utile pentru cele care vor să aibă orhideea înflorită tot anul.
Nu este deloc dificil să ai grijă de astfel de flori dacă apelezi la metodele specialiștilor. Trebuie să ai grijă la temperatura din camera unde se află. Orhideele se dezvoltă în natură datorită diferențelor de temperatură dintre noapte și zi.
Este nevoie să păstrezi floarea la rece pe timpul nopții, iar ziua să o aduci pe hol sau în sufragerie. Cel mai bine este să o pui lângă o fereastră pentru ca în modul acesta să aibă și aer. Cu toate astea, nu este bine să le ții chiar în curent pentru că tija lor este foarte fragilă.
Ce spun specialiștii?
Un alt detaliu este să ai grijă la lumină. Orhideele adoră lumina, iar unele specii au nevoie de mai mult soare. Este ideal să o instalezi la 20-30 cm de o fereastră. De asemenea, mai ai nevoie de o perdea fină sau de o jaluzea pentru a opri razele soarelui puternice.
,,Udare si umiditate – Frecvența udării depinde de locul unde o ții. Cu cât este mai cald, cu atât are nevoie de mai multă apă. Pentru a ști exact, ia ghiveciul în mână și, dacă este ușor, bagă orhideea câteva minute într-un vas cu apă. Când nu mai ies bule la suprafață, scoate-o și lasă să se scurgă apa înainte de a o pune la loc.
Nu lăsa apa să stagneze la baza plantei. Ar fi bine ca apa folosită la udat să fie foarte puțin mineralizata. Cea mai buna este cea de ploaie. Dacă nu, folosește apă plata. Udă planta doar dimineața! ”, explica Dr. ing. horticultor Eugenia Nita.