Ce teste și probe le dă compania Wizz Air viitorilor angajați. Crezi că te-ai descurca la interviul de angajare?
Fiecare dintre noi, mai ales băieții, când suntem mici visăm să devenim de la cosmonaut, la medic sau pompier. De cealaltă parte, multe fetițe își doresc când ajung mari să devină stewardesă. Toată lumea are un vis, iar cel de a fi însoțitor de bord este un vis pentru fiecare fată. În cele cel urmează vă prezentăm cam care ar fi probele prin care veți trece dacă ați opta pentru o astfel de meserie pentru o companie ca Wizz Air, de exemplu.
Stewardesă, un loc de muncă plin de farmec pentru multe fete
Multe fete visează să zboare încă din copilărie. Când văd un avion, își imaginează că se află la bord. Aceste vise devin realitate pentru cei care și-au urmărit constant visele. Dar și pentru cei care au muncit din greu, cu mult efort și dedicare.
Pentru a deveni stewardesă de avion, a fi o fată frumoasă nu este singura condiție prealabilă, de fapt, de multe ori contează foarte mult personalitatea. Există multe lucruri pe care trebuie să le înveți înainte de a te înscrie ca stewardesă.
Răbdarea, faptul de a fi veselă, simțul umorului și de a se descurca cu diferite tipuri de oameni sunt câteva dintre aceste calități. Pot exista diverse denumiri, cum ar fi echipaj de cabină, însoțitori de bord și stewardese de bord.
Cu toate acestea, munca este aceeași, dar denumirile s-au schimbat de-a lungul timpului. Calitățile de bază care sunt necesare pentru a face un astfel de job nu sunt diferite. Accentul principal este pus pe siguranța pasagerilor.
Apoi urmează furnizarea de alimente și băuturi și alte acte de ajutor în caz de nevoie. Treaba unei hostess de avion este de a avea grijă de pasageri atât în caz de urgență, cât și în timpul zborului. În special pentru a-i face să se simtă confortabil.
Puteți obține satisfacția maximă a locului de muncă
O educație bună, o determinare puternică de a reuși și un sentiment autentic de a servi vă vor duce departe. Nu numai că te poți alătura jobului tău de vis, dar poți și excela în el. Puteți obține satisfacția maximă a locului de muncă.
Mai ales atunci când vă faceți treaba fără scrupule și plângeri. În ceea ce privește educația, nu este întotdeauna necesar să fii foarte calificat. Dar trebuie să ai o diplomă minimă necesară.
Zilnic sunt selectate multe stewardese de zbor care nu posedă o educație formală, dar cu toate acestea obțin locuri de muncă pentru că au o dorință puternică de a învăța. Dacă și tu dorești să devii o stewardesă, trebuie să ai o calificare educațională minimă.
Un aspect important este înălțimea, o înălțime de 1,70 m sau mai mare și o determinare puternică de a excela. Poți intra cu ușurință într-o instituție de renume, poți învăța trucurile meseriei și poți aplica pentru locuri de muncă de stewardesă de avion.
Dacă ați urmat un curs de formare înainte de a vă înscrie, formarea pe care o veți primi după ce vă veți înscrie la locul de muncă va fi foarte simplă pentru dvs. și veți putea înțelege cu ușurință detaliile postului și veți începe să vă bucurați de locul de muncă.
Probe date de compania Wizz Air viitorilor angajați
Companii, precum Wizz Air, fac recrutări periodic, mai ales pentru postul de stewardesă, sau chiar steward. După cum știți multe echipaje de bord sunt formate atât din femei, cât și din bărbați.
De exemplu compania Wizz Air are anumite probe prin care viitori angajați vor trebui să treacă pentru a lucra pe avioanele companiei low-cost.
Prima probă dată de viitori angajați Wizz Air este cea de prezentare personală. Fiecare candidat are la dispoziție maxim 2 minute în care să se prezinte, să vorbească despre el, momentul fiind analizat atent de recrutori.
O a doua probă constă în proba de role-play. Prin definiție, role-play înseamnă „a juca sau a interpreta rolul unei persoane sau al unui personaj, de exemplu ca tehnică de formare sau de psihoterapie.”
În cazul nostru, recrutorii îi pun pe candidați să extragă un bilet. Biletul reprezintă o situație neprevăzută de care se pot lovi la bordul avionului. Cerința de bază a acestei probe este ca rezolvarea situație să fie făcută cu diplomație.
Urmează o a treia probă, care se bazează pe grup, în general format din 4-5 persoane, având de rezolvat o situație de urgență, modul de rezolvare fiind evaluat atât individual, cât și ca grup.
Ce-a de-a patra, și ultima probă, constă în interviul final, față-în-față, pe baza CV-ului candidaților. Cei care trec și de această probă, primesc ulterior pe adresa de e-mail răspunsurile și deciziile recrutorilor, iar cei care se califică vor începe apoi perioada de training pentru viitorul post.
În cadrul campaniilor de recrutare, Wizz Air se bazează e un număr de nu mai puțin de 15 interviuri și evaluări stricte pentru candidații la unul din posturile oferite.