Ce superstiții avea Nicolae Ceaușescu. Era terorizat efectiv de o cifră. Nu este vorba de 13

Autor: Chivu Ana - 10:39, 13 iun. 2019
Nicolae Ceaușescu, supersiții neștiute legate de un număr

Fostul dictator a avut un moment de cumpănă în viață care i-a adus motivul pentru superstiția numărului de care s-a ferit din răsputeri toată viața. Ce i-a adus ghinion?

Superstițiile lui Ceaușescu. De ce cifră se ferea?

Momentul extrem de greu din viața fostului dictator a fost decesul mamei sale. Nicolae Ceaușescu nu a dorit sub nicio formă ca mama sa să fie înmormântată într-o zi cu data de 7. După ce mama liderului s-a chinuit cu bătrânețea preț de o lună, fiind ținutită la pat, Alexandrina Ceaușescu s-a stins din viață. Din păcate, atunci a fost momentul în care dictatorul comunist a rămas orfan. Tatăl murise în 1969, iar mama în 1977.

Nicolae Ceaușescu și-a condus mama pe ultimul drum pe data de 7 iulie 1977, iar, potrivit apropiaților familiei, s-a temut extrem de tare de potriveala cifrelor din ziua respectivă, 07. 07. 1977, fiind la un pas să amâne ceremonia măcar cu o zi. Motivul temerilor a fost lucrul pe care l-a auzit cu puțin timp înainte de trecerea în neființă a mamei sale. Soțul Elenei Ceaușescu auzise că în momentul în care îmormântarea unui om se face într-o zi cu cifre aliniate, ziua este însemnată. Sufletul decedatului chinuindu-se până la următoarea potrivire a cifrelor.

Nicolae Ceaușescu se temea de numărul 7 din cauza zilei în care a fost înmormântată mama sa
Nicolae Ceaușescu se temea de numărul 7 din cauza zilei în care a fost înmormântată mama sa

Fricile unui dictator

Nicolae Ceaușescu, văzut ca un tiran de majoritatea românilor din perioada comunistă, avea o frică…banală. Acesta se temea de aerul condiționat. Frica venea de la unele probleme cu gâtul pe care le avusese în prima pate a vieții. Potrivit Listverse, majoritatea clădirilor construite din ordinele sale nu beneficiau de aer condișionat. De asemenea, se zvonea că oficialii care erau nevoiți să-l însoțească în destinații călduroase era terifiați de ideea de a călători cu mijloace de transport fără aer condiționat.

Aceeași sursă dezvăuie că Ceaușescu era germofob. Cerea ca totul din jur să fie extrem de curat și dezinfectat excesiv. Clanțele pe care punea mâna trebuiau să fie dezinfectate cu alcool, iar anturajul său avea mereu la loc sigur un kit de prim ajutor în care se aflau șervețele dezinfectante, în cazul în care președintele ar fi strâns mâna cu oficialii.