Ce sunt petele albe de pe somonul gătit, de fapt. Trebuie sau nu să le mănânci?

Ce sunt petele albe de pe somonul gătit, de fapt. Trebuie sau nu să le mănânci?
Ce sunt petele albe de pe somonul gatit, de fapt

Te-ai întrebat vreodată ce reprezintă acele pete albe de pe somonul gătit? Trebuie sau nu să le dai la o parte, în momentul în care vrei să mănânci? Răspunsul te va surprinde total. Iată de unde provin acestea.

Ce sunt acele pete albe de pe somon

Somonul este foarte apreciat de persoanele care adoptă un stil de viață sănătos, fără E-uri și aditivi alimentari. Acest tip de pește este foarte delicios și sărac în calorii, fiind ideal de consumat în curele de slăbit. Pe lângă beneficiile pe care le are pentru sănătate, somonul impresionează și prin aspectul său. Culoarea sa roz determină pe foarte mulți iubitori de pește să-l cumpere. Însă, în momentul în care este gătit, pe somon apar pete albe. Ce sunt ele, de fapt?

Toate gospodinele trebuie să ştie asta când gătesc pește

Recomandat de orice nutriționist, somonul poate fi preparat la cuptor sau lă grătar, fiind o variantă mult mai sănătoasă decât prăjirea în ulei. În momentul în care vrei să mănânci bucățile de pește, te lovești de acele pete albe care apar pe ele. Ce reprezintă aceste pete, trebuie sau nu să le mănânci?

Multă lume s-a întrebat ce sunt petele albe care apar pe acest tip de pește, după ce a fost gătit. Ei bine, aceste pete albe care se scurg de pe somon nu sunt altceva decât albumină. Nu reprezintă grăsimea care se scurge din pește, ci o proteină care iese la suprafaţa peştelui atunci când somonul se încălzeşte.

„Nu este nimic de speriat şi este total sigur să o mănânci, doar este inestetică, aşa cum vedem cu toţii”, a dezvăluit Sarah Farmer, director culinar Taste of Home.

Cum să găteşti corect somonul fără pete albe

Potrivit specialistului Sarah Farmer, când somonul este crud, proteina numită albumină nu se vede, de aceea nici nu deranjează din punct de vedere estetic. Această proteină devine vizibilă pe măsură ce peștele intră în contact cu căldura. Astfel, albumina se înroșește şi apare pe suprafaţa fileului sub foma unor bule albe sau pete.

Trucuri dezvăluite de un mare specialist

Experta mai dezvăluie că albumina este alcătuită tot din aceleaşi substanţe pe care somonul le conţine şi poate fi consumată, este sigură pentru sănătate. Dacă aspectul ei te deranjează, există o soluție. Sarah Farmer spune că poţi scăpa de ea, dacă nu gătești acest tip de pește prea repede, adică la temperaturi ridicate.

O altă regulă este să nu gătești somonul prea mult. Carnea trebuie să se separe uşor în straturi atunci când o tai în farfurie, subliniază Farmer. Specialistul recomandă o temperatură internă a peştelui de 51°C. De asemenea, încă un truc dezvăluit de Sarah Farmer pentru a scăpa de formarea acelor pete albe este spălatul somonului înainte de gătit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI