Ce spune Raluca Turcan despre cea mai mare pensie din România. Cine câștigă 74.000 de lei pe lună

Autor: Andrei Simion - 09:12, 12 dec. 2019
Raluca Turcan, despre pensiile speciale: "Simți o revoltă în raport cu alți pensionari care au muncit foarte mult" Foto: Inquam

Raluca Turcan a vorbit despre pensiile speciale și măsurile pe care Guvernul Orban intenționează să le implementeze pentru a rezolva problema discrepanțelor și inechităților dintre pensiile magistraților și cele ale oamenilor obișnuiți.

Raluca Turcan, despre pensiile speciale: „Simți o revoltă în raport cu alți pensionari care au muncit foarte mult”

Vicepremierul a anunțat că există două proiecte de lege în dezbatere în Parlament și că PNL susține principiul contributivității în materie de calculare a pensiilor, pentru a crea un cadru legal mai echitabil.

„Există două categorii pe pensionari care au statut special: Partea de militari care intră pe sistemul NATO și care trebuie să aibă același sistem de calculare a pensiilor ca în întreg ansamblul Alienței Nord-Atlantice și mai există o categorie, a magistraților. Aici apare o interpretare – că beneficiază de o decizie a CCR. În acest caz vom analiza foarte clar consecințele deciziei CCR asupra tuturor pensiilor magistraților. Dacă acea decizie se referă doar la membrii CCR, așa cum este o interpretare, atunci să rămânem doar pe mebrii CCR, dacă acea decizie se răsfrânge pe întregul sistem de pensionare a magistraților, atunci este o situație pe care trebuie să o acceptăm. Nu avem încotro”, a declarat Raluca Turcan pentru postul de televiziune Digi 24.

Ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale. Categoriile care nu sunt vizate de această măsură a PNL

Vicepremierul a mai spus că cea mai mare discrepanță și inechitate vine la pensiile magistraților, unde diferența dintre contributivitate este undeva în jur de 3.000 de lei, iar pensia în acest moment este de aproximativ 40.000 de lei. Raluca Turcan a vorbit și despre cea mai mare pensie din România, care ajunge la 74.000 de lei și îi revine unui magistrat.

„Este un subiect care în dezbaterea parlamentară a inflamat foarte tare spiritele, și pe bună dreptate. Simți o revoltă în raport cu alți pensionari care au muncit foarte mult în decursul vieții, această diferență este una greu de acceptat. Vom vedea dacă se vor identifica niște soluții pentru a aduce un plus de echitate”, a declarat Raluca Turcan

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI