S-au spus multe despre Dincă, dar el este omul care i-a văzut adevărata față. Ce a povestit psihologul criminalist despre tacticile monstrului

Autor: Andrei Simion - 08:55, 12 dec. 2019
Gheorghe Dincă a cedat, după 60 de ore de audieri

Gheorghe Dincă a cedat, în cele din urmă, după 60 de ore de audieri și analize. Comisarul șef Dorin Dumitran este cel care a reușit să pătrundă în mintea monstrului din Caracal. Psiholocgul criminalist a rezolvat cazuri complexe de-a lungul anilor, dar recunoaște că Dincă i-a dat mari bătăi de cap.

Gheorghe Dincă a cedat, după 60 de ore de audieri

„Dincă este un tip particular. M-a frapat rezistența și am plecat de la audieri cu dorința de a scoate la lumină întregul adevăr judiciar alături de colegii mei. Sunt o serie de elemente care te conduc la conturarea unei declarații sincere și la o atitudine sinceră dar asta s-a realizat în timp iar frângerea rezistenței s-a realizat în timp în condițiile respectăriii deontologiei profesionale”, a declarat Dorin Dumitran pentru postul de televiziune Digi 24.

Gheorghe Dincă a încercat de mai multe ori să îi ducă pe anchetatori pe piste false, a mai spus comisarul șef, care a precizat că monstrul din Caracal a plâns în repetate rânduri în timp ce era audiat.

„0,01% mărturisesc adevărul din prima și cred că aș putea pune mai multe zerouri. Este un care pe care, este vorba despre un duel, este vorba despre un duel judiciar care s-a jucat cu cărțile pe față. Dar corect și bărbătesc”, a spus Dorin Dumitran.

Psihologii susțin că oamenii au tendința de a găsi mai tot timpul justificări pentru faptele infractorilor, fiind vorba despre o revictimizare.

„Este o revictimizare care se întâmplă și care este regementată la nivel internațional. O situație în care victima devine a doua oară victimă prin felul în care este tratată de poliție de organele judiciare prin felul în care este expusă, adică retrăiește o altă traumă”, a declarat Gabriela Groza, psiholog și avocat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI