Ce spune o colegă de catedră de-ale lui Carmen Iohannis despre soţia preşedintelui. A recunoscut: „O trădare”

de: Ioana Bucur
03 07. 2023

O colegă de catedră de-ale lui Carmen Iohannis a făcut dezvăluiri neașteptate despre soția lui Klaus Iohannis. Prima Doamnă a României este profesoară la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Ea nu s-a alăturat protestelor din învățământ, continuând să predea elevilor săi, în regim online, pe toată durata grevei.

Colegă de cancelarie, despre decizia lui Carmen Iohannis

După trei săptămâni de protest, greva profesorilor s-a încheiat, însă decizia nu a fost susținută de multe cadre didactice. La Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, cei mai mulți angajați semnaseră pentru prelungirea acțiunii, cu doar o zi înainte de oprirea acesteia.

Printre cei care nu s-au alăturat grevei a fost Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României. Ea și-a ținut în continuare cursurile, predând elevilor săi în format online.

După încetarea grevei, o colegă de catedră de-ale lui Carmen Iohannis a vorbit pentru prima oară despre soția președintelui. Marcela Ciobănuc, profesoară de Limba și Literatura Română la liceul din Sibiu, a recunoscut că este dezamăgită de suspendarea protestului.

„Sincer, îmi era teamă că vom ajunge tot la o abandonare sau o trădare. Această ordonanţă de urgenţă nu are nicio modificare faţă de cea de duminică dimineaţă. Noi nu am regăsit acolo ceea ce am solicitat şi am mandatat prin aceşti lideri din sindicat. (…)

Nu ne-a întrebat nimeni dacă dorim să suspendăm greva. De aceea sunt surprinsă. Colegii sunt foarte nemulţumiţi, iar reacţiile sunt foarte vehemente. Nu ne aşteptam la aşa ceva” – a declarat profesoara, pentru Libertatea.

Te-ar putea interesa și: Carmen Iohannis, de nerecunoscut. Cum a fost surprinsă Prima Doamnă într-o pădure de lângă Sibiu

„Din păcate, nu a fost o prioritate”

Cât despre decizia Primei Doamne de a nu se alătura protestului, profesoara a susținut că nu ar fi existat tensiuni între cei care au participat la grevă și cei care au refuzat.

„Cei care nu fac grevă nu cred că au pus astfel problema. Nu există nicio tensiune între noi, cei care suntem în grevă şi cei care nu protestează. Cei care nu sunt în grevă au această deschidere şi apreciere faţă de noi, din punct de vedere moral. E dreptul fiecăruia de a asuma sau nu greva.”

Nu a ezitat însă în momentul în care a fost întrebată dacă simte că în cele două mandate ale lui Klaus Iohannis în fruntea țării, educația a fost o prioritate pentru cei de la conducere:

„Din păcate, nu a fost o prioritate. Cel puţin eu nu am simţit aşa ceva. Indiferent cine s-a aflat la conducerea partidelor, a ţării. Nu, nu a fost. Nu numai de 8-9 ani. Eu sunt în învăţământ de 26 de ani. În acest timp, eu nu am văzut educaţia prioritizată. Din păcate. Dar am aşteptat. (…)

Nu, n-am simţit niciodată un interes major acordat profesorilor. Mă aşteptam la mai mult. Susţinere, atenţie, comunicare. Noi n-am fost întrebaţi niciodată cu ce probleme ne confruntăm, ce lipsuri avem, ce nevoi avem. Noi nu suntem ascultaţi”, a mai spus profesoara, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Unde a fost filmată Carmen Iohannis în timpul grevei profesorilor. Imaginile îi vor înfuria pe colegii din Educaţie