Ce spune expertiza grafologică despre suspectul de la Caracal. Profilul psihologic al lui Gheorghe Dincă

de: Ana Chivu
02 08. 2019

Un grafolog cu 25 de experiență în spate i-a făcut expertiza grafologică a criminalului care a redevenit suspect principal în cazul Caracal din cauza lipsei de dovezi. Ce susține specialistul despre profilul psihologic al bărbatului de 65 de ani?

Expertiza grafologică a suspectului Gheorghe Dincă

Grafologul Mihai-Constantin Dianu a realizat o analiză a personalității suspectului principal în cazul crimelor de la Caracal, notează Libertatea.ro. Specialistul a subliniat faptul că bărbatul în vârstă de 65 de ani are „gândirea destul de sofisticată și mobilă”, cu toate că majoritatea zvonurilor vehiculate în ultima vreme arătau că Dincă nu deține o inteligență aparte, ba chiar fiind limitat din acest punct de vedere. De asemenea, cu ajutorul semnăturii sale, grafologul a mai sustras faptul că buclele continue și repetate din iscălitura sa indică trăsături legate de moralitatea personajului și probleme de sănătate.

Se constată, de asemenea, o moralitate care lasă de dorit, precum și o lipsă a afectelor (răceală a sentimentelor). Aceasta în ciuda senzualității și a unei dorințe accentuate de relații (sexuale, fără suport afectiv) cu femeile. În cursul vieții s-au manifestat tulburări ale sistemului nervos, probleme de sănătate ale aparatului uro-genital și afecțiuni în zona pieptului (inimă, aparat respirator)”, a explicat Mihai-Constantin Dianu.

Expertiza grafologică a lui Gheorghe Dincă. Ce arată profilul psihologic al acestuia?

„Ipocrizie, viclenie și talent actoricesc”

Mihai-Constantin Dianu a indicat că Gheorghe Dincă are tulburări și anomalii de comportament. În ceea ce privește relația cu sexul feminin, Dincă prezintă egoism. De asemenea, este materialist, meschin pe alocuri și temător. În expertiza grafologică se mai arată și că există asupra suspectului de la Caracal o înclinare spre activitate și instinctualitate nestăpânită.

„Ne referim aici la oscilația sexualitate exagerată versus frână (inhibiție sexuală) care posibil a condus, în timp, la perversități, capricii, depresii bruște, dar și vehemență și duritate când ceva nu-i convine. Dizarmonia personalității se mai poate manifesta și prin dorința de a relaționa cu multe persoane în opoziție cu tendința spre solitudine”, a completat grafologul „Libertatea”.