Ce spune Beatrice Mahler despre vaccinarea obligatorie. Medicul rupe tăcerea

de: Irina Maria
27 07. 2021

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a vorbit luni seară despre vaccinarea obligatorie și despre necesitatea ei. Beatrice Mahler consideră că vaccinarea personalului medical este esențială, dat fiind faptul că intră în contact cu persoane vulnerabile, unele dintre acestea nefiind vaccinate. Cu privire la obligativitatea vaccinării în rândul cetățenilor, medicul penumolog are o altă părere.

“Pacientul trebuie pus pe primul loc”

Medicul pneumolog recomandă întregului personal medical să aleagă vaccinarea, având în vedere riscurile la care pacienții sunt expuși în preajma persoanelor nevaccinate. Aceasta trage un mare semnal de alarmă privind pericolul în care se află bolnavii, în cazul contactării virusului sau tulpinei Delta.

Contrar încurajării obligativității vaccinării la medici, Beatrice Mahler nu susține vaccinarea obligatorie și în rândul cetățenilor, ci mai degrabă, medicul dorește ca oamenii să înțeleagă beneficiile imunizării fără a fi constrânși.

“Este extrem de riscant, pe lângă boala cu care vine, să mai contracteze o infecție asociată asistenței medicale.

Eu cred că pacientul trebuie pus pe primul loc atunci când vorbim de vaccinarea personalului și noi avem o obligație față de pacient și o responsabilitate ca el să fie în siguranță atunci când vine în spital cu altă afecțiune.

Este extrem de riscant, pe lângă boala cu care vine, să mai contracteze o infecție asociată asistenței medicale.
Nu sunt pentru vaccinarea obligatorie”, a transmis Mahler, în cadrul emisiunii Se întâmplă acum!”, de la B1TV

Bolnavii de Covid-19 din România primesc tratament gratuit

În cadrul aceleiași întervenții, medicul a povestit ce se întâmplă cu persoanele care se îmbolnăvesc de Covid-19 în Elveția. Potrivit managerului, există o știre în care se face apel la cetățeni pentru a-și plăti singuri tratamentele de Covid.

Spre deosebire de această abordare, România asigură plata tuturor acestor boli și a afecțiunilor infecto-contagioase, astfel că asigurații nu trebuie să scoată niciun ban din buzunar.

„Din punctul meu de vedere, la această știre mă bucur că trăiesc în România, că legislația de aici protejează persoanele care se îmbolnăvesc de afecțiuni infecto-contagioase și că plata serviciilor medicale nu se face sub nicio formă în aceste situații.

Nu este normal să plătești servicii de sănătate mai ales dacă ești asigurat și cu atât mai mult cu cât vorbim de o boală care afectează comunitatea, și interesul statului este să protejeze ceilalți cetățeni. Nu cred că putem vorbim de plata unor servicii de sănătate”, a adăugat Beatrice Mahler.