Ce spune Andreea Răducan despre faptul că este mignonă: “Nu poți să fii și Claudia Schiffer și campioană olimpică la gimnastică” VIDEO EXCLUSIV

de: Andreea Archip
18 08. 2023

Andreea Răducan a făcut performanță în gimnastică, muncă ei fiind răsplătită prin titluri și medalii la competiții internaționale. În interviul exclusiv acordat pentru Playtech Știri, fosta campioană olimpică ne-a mărturisit că înălțimea mică pe care o are, respectiv, 1,49 m, a fost un avantaj în acest domeniu. Nu a deranjatat-o niciodată că este mignonă și i-a plăcut replica pe care a primit-o din partea unui domn: “Nu poți să fii și Claudia Schiffer și campioană olimpică la gimnastică”.

Andreea Răducan, despre faptul că este mignonă

Lucrează la Fundația Olimpică Română unde promovează importanța mișcării și a sportului și și-a păstrat dimensiunile de invidiat practicând balet, yoga, dar și anumite elemente de gimnastică. Andreea Răducan este căsătorită cu Daniel Tandreu din 2016 și împreună au doi copii: Amira și Andrei. Fosta gimnastă i-a familiarizat pe cei mici cu sportul, dar le oferă libertatea de a alege domeniul în care vor dori să lucreze, nedorind să le influențeze alegerile.

Ești o apariție rară la evenimentele mondene. Ești foarte elegantă, cine te-a îmbrăcat pentru această petrecere?

În general, încerc să păstrez nota cerută pentru fiecare eveniment și, de cele mai multe ori, evident aleg să îmbrac ținute ale designerilor români, iar pentru evenimentele unde se cer ținute elegante, întotdeauna ținutele Rhea Costa sunt potrivite și pentru mine, chiar dacă suntem să spunem mai mărunței și nu defilăm neapărat pe podiumurile de modă. Găsesc întotdeauna câte o ținută care să mă facă să mă simt foarte bine, să fie și confortabilă, căci pentru mine e un element extrem de important, nu doar să fii elegant, dar să mă și simt și foarte bine și e minunat.

Andreea Răducan: “Așa am cucerit lumea”

Ai suferit vreodată din cauza faptului că ești micuță de înălțime?

Am primit din partea cuiva o replică foarte interesantă, deși nu am avut niciodată o problemă cu faptul că sunt mignonă, mai ales că până la urmă așa am cucerit lumea. Deci nu încape discuție să am vreo problemă din acest punct de vedere și chiar îmi spunea un domn foarte drăguț la un moment dat: nu poți să fii și Claudia Schiffer și campioană olimpică la gimnastică!

Motiv pentru care sunt foarte bine așa cum sunt. Sunt fericită, sunt mulțumită, mă simt foarte bine așa cum sunt și cred că sunt alte lucruri care contează mai mult decât dacă suntem prea înalți sau suntem mai scunzi. Cred că totuși fetele care sunt prea înalte, înțeleg că au mai degrabă probleme, noi ăștia mai mărunței reușim să mai punem un toc, ne descurcăm.

Andreea Răducan: “Destinul a fost pentru mine să fiu gimnastă”

A fost un avantaj în sport pentru tine înalțimea.

Așa este. În general atunci când se face selecția pentru gimnastică artistică, antrenorii se uită cam cât de înalți sunt părinții și atunci reușesc să aleagă acei copii care nu ar avea, să spunem, potențial spre a crește foarte înalți, nu din alt motiv, dar să nu se chinuie degeaba, pentru că ar fi foarte dificil să faci acele șuruburi, salturi sau să încapi foarte bine între cele două bare la paralele. Așa că, slavă cerului, destinul a fost pentru mine să fiu gimnastă așa mai mărunțică și mai micuță.

De-a lungul timpului ți-ai păstrat dimensiunile de invidiat. De obicei, sunt sportivi care după ce renunță la sport, mai pun câteva kilograme în plus. Tu cum reușești să te menții?

Și eu am avut, sigur, după încheierea activității competiționale o perioadă în care am pus câteva kilograme. Era și firesc, era perioada în care cumva mă maturizam și corpul meu își cerea dreptul.

Însă cred că atâta vreme cât ai o disciplină ca sportiv în ceea ce înseamnă alimentația, orele de sport, evident nu mai facem sport câte 7 sau 8 ore pe zi, așa cum se întâmpla atunci când eram sportivă, însă ceea ce îmi face plăcere și pot să practic și acum merg și îmi păstrez și echilibrul și starea bună și o ținută cât de cât ok făcând fie balet, fie yoga, fie elemente ușoare din gimanstică.

Da, cred că este firesc atâta vreme cât ai reprezentat o disciplină în care s-a cerut o siluetă frumoasă și, slavă cerului, nu ai alte probleme de sănătate care să îți dea metabolismul peste cap , e de datoria noastră să ne păstrăm într-o formă frumoasă.

Andreea Răducan: “Îmi doresc să îi suțin pentru ca ei să facă exact ceea ce își doresc

Cui predai ștafetă? Vreunul dintre copii este atras de gimnastică?

Copiii mei sunt foarte activi și fac sport. Mergem destul de des în sala de gimnastică pentru a ne juca, nu pentru a face flic – flac-uri deocamdată, însă eu îmi doresc să îi suțin pentru ca ei să facă exact ceea ce își doresc.

Așa cum obișnuiesc să spun dacă destinul meu a fost să obțin rezultate și performanțe frumoase în gimnastică, nu înseamnă că același lucru trebuie să se întâmple și cu ei. Poate că și cu siguranță destinul lor este diferit, trebuie să îmbrățișeze și să facă ceea ce le place acolo unde au har și talent, astfel încât chiar dacă este un efort pentru a atinge performanțe, dacă asta își vor dori, să fie cu pasiune și cu bucurie.

Video: Daniel Bălan