Ce secrete are „submarinul Apocalipsei”, cea mai temută armă a lui Vladimir Putin care tocmai a fost mobilizată

de: Stan Nicu
05 10. 2022

S-a aflat ce secrete are „submarinul Apocalipsei”, cea mai temută armă a lui Vladimir Putin care tocmai a fost mobilizată. Presa italiană oferă noi detalii cu privire la torpila Poseidon, care ar fi dotată cu o încărcătură nucleară și care se află pe acest submarin. Toate detaliile interesante sunt disponibile în rândurile de mai jos.

Spionii au anunțat ce vrea să facă Vladimir Putin cu „submarinul Apocalipsei”. NATO, în alertă

Țările NATO ar fi fost deja avertizate de serviciile de informații ale alianței despre un posibil test pe care ar intenționa să-l facă Vladimir Putin cu torpila care ar avea încărcătură nucleară și care se află pe „Submarinul Apocalipsei”, scrie ziarul La Repubblica.

Astfel, submarinul nuclear rusesc K-529 Belgorod ar fi părăsit baza sa din Marea Albă, situată dincolo de Cercul Arctic, tocmai pentru acest motiv. S-a îndreaptat spre Marea Kara pentru a testa torpila Poseidon, numită și „arma Apocalipsei”.

Poseidon nu are echipaj uman

Poseidon este un vehicul subacvatic fără echipaj uman despre care se spune că este capabil să meargă distanțe mari sub apă înainte de a exploda cu suficientă forță pentru a provoca un tsunami nuclear masiv, menit să inunde și să iradieze orașele de coastă.

„Acest submarin face parte din triada nucleară a Rusiei, care este încă operațională și care are o putere de foc comparabilă cu cea a SUA. Sunt submarine care poartă rachete balistice, avioane strategice de bombardament și rachetele care pleacă din silozuri. Marina rusă are în jur de 64 de submarine. Știm că sunt submarine cu rachete balistice, 19 submarine cu rachete balistice sunt dotate cu arme nucleare”, a declarat generalul Alexandru Grumaz la B1TV.

Torpila Poseidon, testată în Marea Kara?

Astfel, presa italiană scrie că torpila Poseidon ar putea fi testată în zona Mării Kara. Torpila măsoară 24 de metri și are un focos nuclear de două megatone. De asemenea, nu se cunoaște data exactă la care ar NATO ar fi primit informațiile cu intențiile lui Vladimir Putin.

Submarinul Belgorod a fost predat oficial marinei ruse în portul Severodvinsk în luna iulie 2022. Constructorul său a spus în acel moment că acesta este „un vas de cercetare”.

„Submarinul Apocalipsei”, o versiune mai veche modificată

Experţii în armanet spun că designul său este o versiune modificată a submarinelor ruseşti cu rachete ghidate din clasa Oscar II, făcute mai lungi pentru a fi capabile să transporte torpile cu armament nuclear şi echipamente pentru strângerea de informaţii.

Astfel, Belgorod are o lungime de peste 184 de metri, fiind cel mai lung submarin din ocean, mai lung chiar şi decât submarinele cu rachete balistice şi ghidate din clasa Ohio ale marinei americane, care măsoară 171 de metri.