Ce se va întâmpla cu Regina Camilla dacă Regele Charles moare primul. Detalii incredibile din Familia Regală

de: Ioana Bucur
17 07. 2023

Având 74 de ani la momentul ceremoniei de încoronare de la Westmnster Abbey, Regele Charles al III-lea este cel mai vârstnic monarh care moștenește coroana Regatului Unit. El va fi urmat pe tron de fiul său cel mare, William. Dar ce se va întâmpla cu Regina Camilla dacă Charles moare primul?

Ce rol va avea Regina Camilla în Familia Regală, dacă Regele Charles moare primul

De la iubită, la amantă, la parteneră oficială, soție și acum regină. Camilla nu s-a bucurat de popularitate în rândul poporului englez, fiind considerată mult timp principala vinovată pentru destrămarea mariajului Regelui Charles cu Prințesa Diana. S-a bucurat însă de susținerea Reginei Elisabeta a II-a, care a cerut ca, după încoronarea monarhului, ea să fie recunoscută ca Regină.

„Este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept Regina, în timp ce își continuă serviciul loial”, a anunțat Regina Elisabeta a II-a, în 2022, în timpul Jubileului de Platină.

Charles al III-lea avea 74 de ani în momentul ceremoniei grandioase de la Westminster Abbey, fiind astfel cel mai vârstnic suveran care primește coroana Marii Britanii. În aceste condiții, mulți se întreabă ce se va întâmpla cu Regina Camilla dacă Regele Charles moare primul, ce statut va avea aceasta în Familia Regală.

Te-ar putea interesa și: Camilla și Prințesa Diana nu au fost primele iubiri ale Regelui Charles. De cine s-a îndrăgostit când era tânăr

Ce titlu va primi

Dacă acest scenariu se va transforma în realitate, există deja un plan bine pus la punct. Camilla nu are nicio șansă să preia tronul, nefiind rudă de sânge a acestuia. Coroana va ajunge la moștenitorul de drept, fiul cel mare al Regelui, Prințul William. În acel moment, Camilla ar deveni „Regină Văduvă”.

Ea nu va putea purta titlul luat de mama Reginei Elisabeta a II-a. Elizabeth Bowes Lyon – soția Regelui George al VI-lea – a devenit „Regina Mamă” după moartea partenerului său. Această variantă este exclusă în cazul Camillei, în condițiile în care ea nu este mama Prințului William.

Dacă Charles se va stinge din viață înaintea ei, va fi numită Regina Văduvă, un titlu folosit întâia oară de Regina Adelaide, în anul 1830.

Te-ar putea interesa și: Cum a fost surprinsă Regina Camilla la Wimbledon. Gestul sportivilor faţă de soţia Regelui Charles i-a uimit pe toţi, nu s-a mai întâmplat până acum