Ce se pune în omletă ca să iasă mai pufoasă ca un nor. Ingredientul secret care transformă rețeta într-un deliciu

de: Ionuț Vieru
09 07. 2024

Ouăle nu lipsesc niciodată din frigiderul nostru. Este un super aliment, recomandat de toți nutriționiștii. Majoritatea preferă omleta de dimineața, iar cea pufoasă are un gust deosebit.

Cum să faci cea mai pufoasă omletă

Omleta este un preparat ușor, rapid, foarte gustos și sățios. Pe lângă ouă, puteți adăuga brânzeturi, legume sau ingredientele voastre preferate. În rândurile următoare vă vom prezenta o rețetă de omleta pufoasă, iar pentru aceasta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 ouă
  • 50 g smântână
  • 50 g cașcaval
  • 1 zucchini mic
  • 30 g unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început, punem tigaia la încins, iar cât așteptăm tăiem dovlecelul semicercuri. În tigaie vom pune unt și puțin ulei de măsline. Adăugăm dovlecelul, sare după gust și îl gătim timp de 4-5 minute.

Între timp, spargem ouăle într-un bol încăpător, tăiem cubulețe cașcavalul și le adăugăm peste ouă. Punem smântâna, sarea, piperul și amestecăm foarte bine.

Turnăm mixtura în tigaie, acoperim cu un capac și lăsăm să se gătească la foc mic timp de circa 20 de minute. În această omletă puteți adăuga și alte ingrediente, dar secretul este să iasă pufoasă. Poftă bună!

Rețetă de omletă la cuptor

Există mai multe modalități de a pregăti omleta de dimineață. Dacă v-ați plictisit de cea clasică în tigaie, puteți face o omletă foarte delicioasă și la cuptor. Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:

  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • ardei gras
  • o ceapă
  • 100 g cașcaval
  • 4 felii de șuncă
  • jumătate de lingurița de praf de copt
  • jumătate de lingură de ulei
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Începem prin a toca mărunt ardeii, șunca și ceapa, după care punem amestecul, în mod egal, în forme de brioșe. Deasupra fiecărei forme punem o lingură de cașcaval ras.

Mai apoi, spargem ouăle, le batem și le amestecăm cu praful de copt, laptele, uleiul, sarea, piperul și turnăm toată compoziția peste ingredientele din tava de brioșe. Le dăm la cuptor pentru circa 25 de minute. Poftă bună!