Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la lenjeria intimă. Specialiștii au dat verdictul
Deşi poate părea inconfortabil, acest lucru poate aduce beneficii organismului. Specialiştii au dat verdictul şi îţi explică ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la lenjeria intimă. La asta sigur nu te aşteptai.
Motivele pentru care poţi renunţa la lenjeria intimă
Deşi lipsa anumitor articole vestimentare te poate face să te simţi inconfortabil, specialiştii spun că dacă renunţi la lenjerie intimă apar schimbări în corpul tău. Desigur, poate părea un lucru ciudat, dacă nu chiar imposibil, însă cercetătorii spun că este chiar recomandat să uiţi de acest obicei din când în când. Motivele sunt multe, spun ei.
În primul rând, lenjeria intimă strâmtă poate pune presiune pe abdomen, lucru care cauzează reflux gastric sau arsuri la stomac. Studii recente au arătat că renunţarea la îmbrăcămintea strânsă pe corp în zona stomacului a dus la scăderea numărul de persoane care suferă de aceste afecţiuni.
Un alt motiv pentru care poţi spune “pas” lenjeriei intime din când în când sunt infecţiile. Se pare că bumbacul reţine umezeala creând astfel un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, poţi preveni iritaţiile sau alergiile. Din cauza materialelor sau culorilor folosite pentru fabricarea lenjeriei, se declanşează reacţii alergice, care duc la apariţia erupţiilor cutanate.
Mai mult, se pare că lenjeria împiedică circulaţia sanguină, lucru care contribuie la formarea celulitei. În cele din urmă, este vorba şi despre confort, mai ales în timpul somnului.
Lenjeria intimă, în istorie
Istoria lenjeriei intime este strâns legată de istoria dezvoltării omului, spun oamenii de ştiinţă. Încă de la început, rolul ei a fost unul clar: de a proteja zonele inferioare ale corpului şi a menţine o temperatură optimă a acestora. În timp, celebrul articol vestimentar s-a transformat într-o modalitate de a proteja intimitatea.
Istoricii vorbesc despre “dedesubturi” încă din perioada Antichităţii, acestea fiind la început nişte pânze şi materiale înfăşurate în jurul taliei. Abia în 1910 au apărut chiloţii care seamănă cu cei purtaţi acum în întreaga lume. Aceştia au fost realizaţi de Chalmers Knitting Company şi puteau fi purtaţi pe sub fuste sau pantaloni fără probleme.