Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci popcorn. Explicațiile specialiștilor

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci popcorn. Explicațiile specialiștilor
Ce se intampla in corpul tau daca mananci popcorn

Atunci când îți chemi prietenii acasă și pui la cale un maraton de filme în weekend, trebuie să te gândești la lista de gustări pe care o vei pregăti pentru film. Popcornul este cea mai populară alegere, binențeles, dar puține persoane știu care sunt efectele consumului de popcorn asupra organismului uman.

Când devine popcornul nociv pentru organismul tău

Toți cinefilii mănâncă popcorn sau nachos atunci când merg la film, indiferent că merg singuri, cu partenerul de viață, cu familia sau prietenii cei mai buni.

Deși, la prima vedere, floricelele de porumb reprezintă o alegere bună, deoarece sunt slabe în calorii, specialiștii sunt de părere că popcornul nu trebuie consumat în exces.

Când sunt ușor asezonate, floricelele reprezintă o gustare eficientă și sănătoasă, spun experții. Asta pentru că vorbim despre cereale integrale bogate în fibre, care ajută să avem un risc scăzut de boli de inimă și alte probleme de sănătate.

Orientările alimentare federale spun că jumătate din toate cerealele consumate ar trebui să fie cereale integrale, iar floricelele de porumb conțin mai multe fibre per porție decât pâinea integrală.

„Când sunt pregătite bine, floricelele de porumb sunt de fapt o gustare destul de bună. Este stabil. Este ieftin. Este destul de gustos.

Pentru persoanele care ar putea avea dificultăți să mănânce fructe sau legume sau alte cereale integrale, este o gustare cu risc scăzut pentru a începe.”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent la departamentul de nutriție și științe alimentare de la Universitatea din Rhode Island, potrivit heart.org.

Cum ar trebui consumate floricelele

Pe de altă parte, specialiștii susțin că există diferențe între popcornul pe care-l pregătim acasă și floricelele de porumb pe care le mâncăm la cinema.

Mai exact, experții în nutriție le recomandă oamenilor să consume popcorn simplu, fără unt, cașcaval, zahăr, caramel sau alte toppinguri.

„Floricelele servite la cinema sunt foarte diferite de cele făcute acasă. O cuvă de floricele de porumb de cinema poate conține până la 1.090 de calorii și 2.650 de miligrame de sodiu.

Chiar și o porție mică de popcorn de cinema are calorii semnificative și este foarte bogată în sare.

Sodiul este unul dintre principalii factori de risc pentru hipertensiune arterială și accident vascular cerebral în general, așa că este ceva la care ne pasă din perspectiva bolilor de inimă.”, a declarat nutriționistul pentru sursa citată.

În trecut, floricele de porumb la microunde ar fi putut reprezenta un alt set de probleme de sănătate, susțin specialiștii, dar multe dintre substanțele chimice implicate au fost îndepărtate în ultimii ani.