Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci cireșe înainte de culcare. Toți românii trebuie să știe

de: Anca Lupescu
24 06. 2021

A venit vara și tarabele sunt pline de fructe delicioase. De la căpșuni, cireșe, zmeură, până la nectarine și piersici.

De ce să te ferești de cireșe, potrivit unui nutriționist român

Deși nutriționiștii recomandă consumul a cinci porții de fructe și legume pe zi, nu e deloc recomandat să mănânci o cantitate mare. Alături de pepene și struguri, cireșele se numără printre fructele care aduc multe kilograme în plus.

Cireșele au mult zahăr, motiv pentru care ar trebui să fim foarte atenți la cantitatea pe care o consumăm.

„Pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Ea spune că cireșele sunt extrem de dulci, mai ales că sunt tratate cu pesticide.

„Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate.

Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte.

Iar cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă,” adaugă Mihaela Bilic.

De ce se recomandă consumul de cireșe înainte de culcare

Cu toate acestea, consumul a unei cești de cireșe înainte de somn are multe beneficii. Ele sunt o sursă naturală de melatonină, hormonul care ajută la reglarea ciclului de somn.

În plus, ele protejează creierul de stresul oxidativ și diminuează celule canceroase. Așa că dacă te lupți cu insomnia sau un somn de proastă calitate, ar trebui să consumi o cană de cireșe înainte de somn.

Pe lângă faptul că sunt foarte delicioase și pot fi consumate cu mare succes în locul unui desert hipercaloric, cireșele sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale, extrem de benefice pentru organism.

Cu toate că pot conține o cantitate mare de fructoză, consumul de fructe zilnic este benefic, cu mențiunea că, la fel ca orice alt aliment, nu trebuie să abuzăm de ele. Trebuie să știi că 100 de grame de cireșe au doar 63 de calorii. Așa că o gustare compusă din 200 de grame de cireșe este ideală în orice dietă. 

Nu trebuie să te ferești de fructe din cauza faptului că au zahăr. Ele conțin, de fapt, fructoză, iar organismul uman are nevoie de ea și este mult mai sănătoasă decât zahărul procesat din dulciurile din comerț. Așa că ori de câte ori simți nevoia de o porție de fructe, 150-250 de grame din orice fruct sunt mai mult decât binevenite oricând.