Ce se întâmplă în corpul tău dacă citești Biblia de 4 ori pe săptămână. Rezultatele unui studiu te vor convinge să aprofundezi Sfânta Scriptură

de: Ionuț Vieru
19 03. 2024

Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, după cum putem regăsi și în 2 Timotei 3:16: „Toată Scriptura este suflată de Dumnezeu și de folos pentru a învăța, pentru mustrare, pentru îndreptare și pentru instruire în dreptate.” Cercetările științifice arată ce efecte pozitive ale citirii Bibliei au loc asupra noastră, atât din punct de vedere mental, cât și fizic.

Cercetare științifică. Ce se întâmplă atunci când citim Biblia

Cercetările științifice efectuate de către specialiștii de la Centrul pentru Biblie Engagement (CBE) arată diferența dintre oamenii care citesc Biblia de cel puțin patru ori pe săptămână și cei care nu o citesc deloc.

Potrivit studiului, experții au descoperit că cei care sunt implicați în citirea Scripturii în mai mult de patru zile pe săptămână au șanse mai mici de a recurge la următoarele comportamente, considerate a fi păcate:

  • A te îmbăta = șanse cu 57% mai mici
  • Sex în afara căsătoriei = șanse mai mici cu 68%
  • Pornografie = șanse cu 61% mai mici
  • Jocuri de noroc = șanse mai mici cu 75%
  • Oricare dintre aceste obiceiuri = șanse cu 57% mai mici

Citirea Bibliei este critică în viața oricărui creștin

Specialiștii de la CBE au mai remarcat faptul că cei care citesc Biblia de cel puțin patru ori pe săptămână participă mai des la împărtășirea Bunei Vestiri celor care nu sunt atât de implicați în citirea Sfintelor Scripturi.

De asemenea, luând în considerare mai mulți factori, creștinii care citesc Biblia de cel puțin patru ori pe săptămână au șanse mult mai mari de a se concentra supra acestor comportamente:

  • Împărtășirea credinței cu ceilalți = șanse cu 228% mai mari
  • Disciplinarea altora = șanse cu 231% mai mari
  • Memorarea Scripturii = șanse cu 407% mai mari

Mai mult, studiul a descoperit faptul că nu există nicio diferență între cei care citesc Biblia o singură dată sau de două pe săptămână, față de cei care nu o citesc deloc. Specialiștii au raportat:

„Cu alte cuvinte, pentru adulți, implicarea în citirea și învățarea Sfintei Scripturi pentru mai puțin de patru zile pe săptămână nu pare să aibă același factor de protecție ca și a face acest lucru timp de patru sau mai multe zile.”

Concluzia a fost că citirea Bibliei este un factor critic în viața oricărui creștin. Aceștia sunt încurajați să acorde timp și prioritate Cuvântului lui Dumnezeu.