Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei suc de roșii în fiecare zi, timp de două luni. Modificări drastice

de: Bișinicu Andreea
29 06. 2022

Roșiile sunt printre cele mai gustoase și hrănitoare legume, spun specialiștii, fiind extrem de sănătoase pentru corpul uman. Tomatele conțin substanțe nutritive necesare organismului nostru și pot fi consumate în diverse forme, în salate, în preparate culinare sau sub formă de pastă. Cum te ajută sucul de roșii să scazi în greutate.

Ce beneficii are sucul de roșii asupra organismului uman

O echipă de savanţi de la Universitatea din Taiwan au desfăşurat un experiment pentru a analiza mai multe proprietăţile ale roșiilor. Au realizat un studiu pe un eșantion de femei de vârste şi greutate diferite, cărora li s-a cerut să consume un pahar de suc de roşii în fiecare zi, timp de două luni.

Oamenii de știință au observat faptul că persoanele care consumă 250 de ml de suc de roșii în fiecare zi, timp de câteva luni, reușesc să scape de câteva kilograme nedorite.

De asemenea, acest mic experiment ar fi avut un efect pozitiv şi asupra nivelului de colesterol din sânge. Comparând rezultatele analizelor efectuate înaintea experimentului şi după experiment, s-a constatat o scădere a valorilor în cazul tuturor femeilor participante.

De asemenea, medicii susțin că un singur pahar de suc de roșii pe zi întăreşte sistemul imunitar și ar preveni bolile de inimă şi alte afecțiuni mai severe.

Sucul de rosii tratează tusea, previne anemia şi ameliorează simptomele bolilor reumatice. Acestea au un efect surprinzător şi asupra pielii, conţin kaliu, calciu şi vitamina C.

Roşiile sunt un remediu natural excelent pentru eliminarea spasmelor musculare, fiind bogate în magneziu. După un antrenament intens, consumă un pahar de suc de roşii şi durerile musculare vor disparea. Se recomandă consumul sucului preparat în casă.

Citește și Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci castraveți. Secretul pe care nu-l știau oamenii

Cât de sănătoase sunt roșiile, de fapt

Specialiștii ne arată că roșiile conțin 61% din aporturile zilnice recomandate de vitamina C. Printre carotenoizii non-provitamina A se remarcă licopenele, a căror cantitate depinde de soiul cultivat. Licopenul se găsește mai mult în roșiile de tip pere, la cele mai mature.

De asemenea, roșiile au foarte multe minerale, printre care aportul de potasiu, de 290 mg la 100 de grame de produs comestibil. Tot la 100 de grame de produs mai se oferă 27 mg de fosfor și 11 mg de calciu. Când roșia este zdrobită sau gătită, absorbția licopenului în organism este mai mare.