Ce se întâmplă în corpul tău când sari peste o masă. Explicația e neașteptată

Ce se întâmplă în corpul tău când sari peste o masă. Explicația e neașteptată
Ce se intampla in corpul tau daca ratezi o masa

S-a aflat ce se întâmplă în corpul tău atunci când sari peste o masă. Explicația este neașteptată, întrucât medicii anunță că pieredrea unei mese poate avea efecte semnificative asupra creierului si corpului nostru. Mai multe amănunte, în rândurile de mai jos.

Ce se întâmplă atunci când nu mâncăm o masă. Medicii au spus tot ce se întâmplă în organismul nostru

Nu va faceți griji dacă a trecut ceva timp între mese, pentru că în primele 6 ore după ce am servit masa, organismul este ocupat să descompună glicogenul care stochează energie în glucoză pentru a fi utilizat ca și combustibil de către celule.

Conform specialiștilor, aproximativ 25% din această glucoză este utilizată pentru a ne alimenta creierul, iar restul se îndreaptă către alimentarea țesutului muscular, precum și a celulelor roșii din sânge.

Ce se întâmplă cu organismul după șase ore de la ultima masă

Însă, conform medicilor, după cele 6 ore, acele depozite de glicogen se vor epuiza și acesta este momentul în care senzația de foame debutează. După cum majoritatea oamenilor au constatat, înfometarea se combină de multe ori cu iraționalul furios care poate conduce chiar la certuri cu oamenii pe care îi iubesti cel mai mult. Totul este din cauza creierului nostru care nu mai are energia de care are nevoie pentru a lua deciziile corecte.

Ce face organismul atunci când nu mai are glicocen

Din fericire, această stare nu durează foarte mult, pentru că atunci când corpul tău realizează că nu mai primește glicogen, va intra in cetoză. Asta înseamnă, potrivit specialiștilor, că începe să descompună depozitele de grăsime pentru a căpăta energie.

Acest lucru este în regulă pentru corp, nu și pentru creier pentru că acesta nu poate folosi acești acizi pe termen lung și va folosi molecule cetonice. Astfel, situația se agravează după 72 de ore, atunci când creierul nostru are nevoie de mai mult decât cetone.

În cât timp moare un om fără mâncare

Conform medicilor, acesta este momentul în care corpul nostru începe să-și descompună propriile proteine, astfel încât să își poată folosi aminoacizii pentru a forma glucoză. Acest lucru nu este bun deloc. Înseamnă că corpul nostru se auto-canibalizează, mâncând țesutul muscular doar pentru a se menține în viață.

Dacă ajungem în această situație și nu mâncăm, descompunerea corpului va continua și moartea poate surveni la doar trei săptămâni după ce încetăm să mâncăm, timp în care este posibil să te îmbolnăvești din cauza lipsei de vitamine esențiale ale sistemului imunitar și minerale.