Ce se întâmplă în corp la 8 ore de când te lași de fumat. Beneficiile secrete pe care nimeni nu le spune

Ce se întâmplă în corp în primele ore de când te lași de fumat

Fumatul este un viciu periculos pentru cei sănătoși deja și extrem de periculos pentru cei care suferă de alte afecțiuni. Astăzi vom vorbi despre ce se întâmplă în corp, la 8 ore de când te lași de fumat. Sunt niște beneficii pe care nimeni nu ți le spune când ai nevoie de sprijin pentru a te lăsa de acest viciu nociv.

Ce se întâmplă în corp, la 8 ore de când te lași de fumat

După cum ne tot spun specialiștii, fumatul cauzează o serie de boli grave. Printre ele, cele mai frecvente sunt cancerul, boli pulmonare sau boli cardiovasculare. Partea bună este că, în momentul în care te lași de acest viciu nociv, beneficiile încep să apară imediat.

Ceea ce specialiștii nu îți spun este că, din primele ore fără fumat, corpul tău începe să se repare. Organismul tău va lupta cu pofta, în timp ce va elimina toate substanțele nocive pe care le-ai introdus în el, cu fiecare țigară aprinsă, informează clickpentrufemei.ro.

Ce beneficii ai când te lași de fumat

În primele ore după ce te lași de fumat, corpul trece prin schimbări neplăcute. Apare sevrajul nicotinic, cu simptome de ordin fizic și psihic. Acestea se datorează scăderii nivelului de nicotină din sângele tău. Vor apărea dureri de cap, senzații de foame dese și constante, furie, anxietate, unele persoane pot tremura, transpira etc.

Beneficiile imediate nu sunt de neglijat: halena dispare (mirosul neplăcut din gură), revenirea mirosului și a gustului, scăderea tusei și a expectorației. În timp, beneficiile sunt și mai mari. După 1 ani de nefumat scade riscul de infarct. Mai scade și gâfâiala, riscul de cancer și se stabilizează un emfizem încă din primele luni.

Efectele nefumatului în timp

Nefumătorii care s-au lăsăt de acest viciu pot vedea aici ce se întâmplă în corpul lor, la 8 ore după ce s-au lăsat de fumat:

În primele 20 de minute de când te-ai lăsat de fumat îți va scădea tensiunea arterială.

Într-o oră de când te-ai lăsat de fumat circulația sangvină se va îmbunătăți.

În 8 ore de când te-ai lăsat de fumat scade cantitatea de nicotină și monoxid de carbon în mod considerabil. Celulele încep să se oxigeneze normal. Scade șansa de a suferi o criză cardiacă.

La 1 zi după ce te-ai lăsat de fumat, plămânii tăi încep să elimine reziduurile cauzate de fumat.

La 2 zile după ce te-ai lăsat de fumat, nicotina a fost eliminată din organism. Începi să ai, din nou, gust și miros la calitate mult mai bună.

La 3 zile după ce te-ai lăsat de fumat, se ameliorează capacitatea pulmonară (respiraţia). De asemenea, vei observa că începi să ai mai multă energie.

După 1-2 săptămâni după ce te-ai lăsat de fumat, începe să îți scadă dorința/pofta de a fuma.

La 3 luni de când ai renunțat la acest viciu urât, dispar multe simptome asociate cu procesul de renunțare. Plămânii tăi vor continua, însă, să se regenereze.

La 1 an de când te-ai lăsat de fumat scade la jumătate riscul de a face un infarct.

La 5 ani de când te-ai lăsat de fumat scade posibilitatea apariției cancerului oral, de esofag sau vezică cu 50%.

După 10 ani, îți reduci la jumătate riscul de a face cancer pulmonar.

După 15 ani, riscul de a face boli de inimă este identic cu cel al unei persoane care nu a fumat niciodată la viața ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI