Ce se întâmplă în corp dacă mănânci doar 6 prune uscate pe zi. Toți românii trebuie să afle
Prunele uscate sunt un miracol pentru organism. Cu un conținut de vitaminele A și C, fibre, potasiu, cupru, magneziu, seleniu și fier, ele protejează colonul, ajută la slăbit și însănătoșesc oasele.
Porția de sănătate zilnică de sănătate = 6 prune uscate
Prunele uscate au un gust dulce și sunt bogate în nutrienți. Precum alte fructe deshidratate, acestea pot fi găsite pe toată perioada anului. Conțin vitamine, fibre, potasiu, cupru și magneziu. De asemenea, oferă oganismului o cantitate potrivită de fibre pentru a potoli foamea și a o amâna pentru mai multe ore.
„Prunele se găsesc în topul alimentelor cu cantitate mare de antioxidanți. Printre toate fructele pe care le avem la dispoziție, alături de fructele de pădure, prunele se remarcă prin cantitatea mare de antioxidanți, cu rol de protecție împotriva multor afecțiuni, în special cele cardiovasculare.
Fie că le consumăm proaspete, fie uscate, reprezintă și surse de fibre, de vitamine, deci, practic, un aliment destul de util pentru alimentația oricui. Aș spune că au o utilitate particulară la persoanele care suferă de problemele digestive, care suferă de constipație, având un rol de a stimula tranzitul intestinal”, a explicat Șerban Damian, specialist în nutriție, pentru Agro TV.
6 prune pe zi, adică 100 de grame, conțin 732 mg de potasiu, macromineral esențial pentru corpul nostru fiindcă îl ajută să funcționeze corect, cât și să prevină multe boli. Scade riscul de a avea un accident vascular cerebral, menține oasele sănătoase, ajută la o creștere musculară sănătoasă și poate chiar să promoveze funcționalitatea nervoasă adecvată. Specialiștii recomandă consumul zilnic a aproape 4.700 mg de potasiu, iar pentru asta poți consuma prunele uscate cu alte alimente, de exemplu legume verzi cu frunze, banane sau mere.
Detalii
Conținut – Prunele sunt 64% carbohidrați, inclusiv fibre dietetice, 2% proteine, o sursă bogată de vitamina K și o sursă moderată de vitamine B și minerale dietetice. Conținutul de sorbitol al fibrelor alimentare oferă probabil efectul laxativ asociat consumului de prune uscate.
Producție – Peste 1.000 de soiuri de prune sunt cultivate pentru uscare. Principalul soi cultivat în Statele Unite este unul franțuzesc. Alte soiuri includ ”Sutter”, ”Tulare Giant”, ”Moyer”, ”Imperial”, ”Italian” și ”Greengages”.
Efecte asupra sănătății – Prunele conțin fibre dietetice (aproximativ 7% din greutate), care pot oferi efecte laxative. Sorbitolul este cel responsabil pentru acest lucru, este concluzia la care a ajuns, printr-o analiză făcută în 2012, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Raportul a arătat, de asemenea, că prunele contribuie în mod eficient la menținerea funcției intestinale normale, dacă sunt consumate în cantități de cel puțin 100 de grame pe zi.