Ce se întâmplă, de fapt, cu persoanele care se vor vaccina anti-covid. Planul uimitor al americanilor

Autoritățile se pregătesc de ce e mai rău

Din ce înce mai multă lume își pune întrebări în legătură cu vaccinul Pfizer. Sunt întrebări legitime, disipate în spațiul public de specialiști, nu numai de simpli cetățeni. Există speranța ca acest vaccin să fie ceea se anunță a fi, dar există și scepticism.

Vaccinul Pfizer și pregătirea autorităților de ce e mai rău

Deși anunțat, mai nou, cu o rată de vindecare de 95%, vaccinul Pfizer încă ridică semne de întrebare în rândurile specialiștilor. Autoritățile americane, conform presei de peste ocean, se pregătesc de ce ar putea fi mai rău. Și anume numărul mare de persoane care vor anunța posibilele efecte secundare ale vaccinării cu produsul celor de la Pfizer.

Autoritățile de reglementare a vaccinurilor din America se pregătesc de ce este mai rău, atunci când vaccinul Pfizer și celelalte noi vaccinuri covid-19 vor intra în uz. Oficialii americani, din domeniu, spun că gestionarea raportării și urmăririi a ceea ce este cunoscut sub numele de reacții adverse la medicamente va fi esențială. În primul rând pentru menținerea nivelurilor ridicate de participare publică. Și în al doilea rând pentru a merge mai departe cu programul de vaccinare și să aibă succes.

Planurl americanilor este de a disemina informația corectă către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Ulterior, din aceste centre mesajele să fie trimise zilnic celor care sunt vaccinați în prima săptămână. Ca mai apoi să fie trimise mesaje săptămânale timp de șase săptămâni. În tot acest timp, Administrația pentru Alimente și Medicamente va monitoriza efectele secundare în timp real.

Europa nu e pregătită de un posibil val de efecte secundare

De partea asta a oceanului, presa britanică pune sub semnul întrebării sistemul de monitorizare din Anglia și dacă va avea capacități similare până la lansarea vaccinului.  Și aici se vorbește pe larg de vaccinul Pfizer, dar și de potențialele efecte secundare. Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Anglia a emis un anunț de licitație urgentă.

Anunțul ar fi fost înregistrat luna trecută într-un jurnal de achiziții publice al Uniunii Europene. Licitația ar fi fost pentru un instrument software de inteligență artificială care să ajute la rezolvarea volumului ridicat de efecte raportate. Contractul care se ridică la aproximativ 2 milioane de dolari a fost acordat, în cele din urmă, firmei Genpact.

Atât în Marea Britanie, dar și în restul țărilor europene afectate, absența unui astfel de instrument de monitorizare ar „împiedica capacitatea de a identifica rapid orice probleme potențiale de siguranță în cadrul vaccinului covid-19”, spun specialiștii. Scepticismul merge mai departe, aceeași specialiști afirmând că ar putea reprezenta o ”amenințare directă pentru viața pacientului și sănătatea publică”.

”Ca și în cazul oricărui medicament nou, gama acestor reacții adverse la medicamente va fi cunoscută numai atunci când un număr foarte mare de persoane au fost vaccinate.”, a declarat un specialist virusolog.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI