Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie pe aragaz, de fapt. Ce truc genial a descoperit o gospodină
Dacă ai lămâi în casă ai scăpat de o mulțime de griji. Coaja și zeama de lămâie nu se folosesc doar în prăjituri sau sosuri ori ca dressing pentru salată, ci și pentru alte lucruri.
Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie pe aragaz, de fapt
Așa cum bicarbonatul scoate orice pată, zeama de lămâie reprezintă un mare atu în orice bucătărie, pentru că poate curăța orice și în plus lasă un miros senzațional în casă.
De exemplu, un truc descoperit accidental a devenit viral. Plita aragazului poate fi curățată cu zeamă de lămâie foarte rapid.
Amestecă zeamă de lămâie, apă călduță și câteva linguri de oțet. Înmoaie un burete și curăță plita. Murdăria va ieși rapid și eficient.
Poți folosi în acest sens și bicarbonat de sodiu, care este o soluție abrazivă ideală pentru orice suprafața murdară.
Poți pune bicarbonat de sodiu pe aragaz și puțină apă și apoi freacă cu buretele de vasă. Poți face acest lucru și cu cuptorul, chiuveta sau blatul de lucru.
Ce truc genial a descoperit o gospodină
Dacă vrei să scăpi de grăsime și murdărie din interiorul cuptorului, încearcă să cureți cu aburi.
Umple un vas rezistent la cuptor cu apă.
Ia una sau două lămâi și taie-le în jumătate și stoarce sucul în castron.
Așează vasul în cuptor. Închide ușa cuptorului și pornește cuptorul.
Fii cu ochii pe apă și, de îndată ce o vezi că începe să fiarbă, oprește cuptorul lăsându-l să se răcească cu ușa închisă, în timp ce aburul circulă.
Acest mic truc minunat te va ajuta să scoați o parte din murdărie și grăsime pentru o curățare rapidă și mai ușoară a cuptorului.
Dezgraseaz plita și cuptorul cu microunde cu lămâie
Lămâia este un agent degresant natural și, dacă aragazul tău este murdar, fă asta:
Pur și simplu taie o lămâie în jumătate și freac-o peste aragaz.
Șterge-l ulterior cu o cârpă caldă și umedă. Fă același lucru cu ușa din sticlă a cuptorului.
Lămâia este o modalitate excelentă de a readuce strălucirea sticlei și metalului, cu avantajul suplimentar al unui miros curat și proaspăt.