Ce se întâmplă dacă pui un borcan cu lapte în cuptorul cu microunde, 30 de secunde. Truc genial pentru fiecare dimineață

Ce se întâmplă dacă pui un borcan cu lapte în cuptorul cu microunde, 30 de secunde. Truc genial pentru fiecare dimineață
Cum faci spumă de lapte la microunde

Fiecare dimineață începe cu o cafea, sau cel puțin așa este în cazul multora dintre cei care nu se pot trezi decât cu o ceașcă de cafea. Dacă te afli printre ei, trebuie să pui în aplicare acest truc pe care vei vrea să îl faci mereu. Nu numai că îți face cafeaua mult mai bună, dar este un răsfăț de care nu vrei să te lipsești și este incredibil de ușor. De fapt, nu ai nevoie decât de lucruri pe care le ai oricum la îndemână. Deci, cum să îți diminețile mai frumoase și cafeaua mai bună? Iată!

Trucul genial pentru o cafea delicioasă

Prepararea spumei de lapte în cuptorul cu microunde este un proces în doi pași: mai întâi agiți laptele într-un borcan pentru a crea spumă, apoi îl dai la cuptorul cu microunde timp de 30 secunde pentru a stabiliza spuma. Fără etapa de microunde, spuma de lapte se va topi rapid înapoi în lapte.

Ca bonus, veți obține și lapte cald pe care să-l turnați în cafea!

Folosește lapte cu 2% grăsime sau degresa. Acesta este un caz în care laptele cu conținut scăzut de grăsimi este prietenul nostru. Deoarece laptele care este îmbogățit cu proteine adăugate – de obicei, laptele degresat și cel degresat cu conținut redus de grăsimi – se spumează cel mai ușor.

Utilizarea spumei de lapte

Odată stabilizată în cuptorul cu microunde, spuma de lapte este atât de groasă încât o poți pune literalmente cu lingura în cana de cafea. Dacă vrei și puțin lapte, folosește lingura pentru a reține spuma în timp ce torni puțin în cafea, apoi pune spuma deasupra, așa cum o fac cei de la cafeneaua ta preferată.

Tot ce trebuie să faci este să torni laptele în borcan: Umple borcanul cu atât lapte cât folosești în mod normal în cafea, dar nu mai mult de jumătate, pentru a avea loc să faci puțină spumă.

Agită borcanul cu capacul pus: Înșurubează capacul. Agită borcanul cât de tare poți până când laptele face spumă și și-a dublat aproximativ volumul, între 30 și 60 de secunde.

Pune borcanul în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Scoate capacul borcanului și mai pune-l în cuptorul cu microunde neacoperit timp de câteva secunde de secunde.

Spuma se va ridica în partea de sus a laptelui, iar căldura de la cuptorul cu microunde va ajuta la stabilizarea ei.

Toarnă laptele cald în cafea și pune spuma de lapte deasupra cu o lingură. Folosește spuma imediat! Aceasta va începe să se dizolve după câteva minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI