Ce se întâmplă dacă pui ulei peste pasta de tomate. Cel mai tare truc din bucătărie
Gospodinele din România știu foarte bine faptul că orice pastă sau sos din borcan, indiferent de dimensiune, trebuie pus la frigider, odată ce recipientul este desigilat. Cu toate acestea, mucegaiul apare, inevitabil, după o anumită perioadă. Ce se întâmplă cu pasta de tomate atunci când pui deasupra o lingură de ulei.
Cum scapi de mucegai punând ulei peste pastele din borcane
Mucegaiul este dușmanul aprig al conservelor și ale pastelor depozitate în borcane. Cu siguranță te-ai confruntat și tu cu această problemă, măcar o dată până acum.
Fie că vorbim despre borcane de zacuscă, salată de vinete, gem, dulceață sau pastă de tomate, aceste preparate capătă o floare de mucegai, după un anumit timp, chiar dacă sunt depozitate în frigider.
Gospodinele spun că există mai multe motive pentru care se formează mucegaiul. Unele preparate pot fi gătite necorespunzător, în timp ce alte paste sunt depozitate în borcane umede sau neigienizate corespunzător.
Pe de altă parte, mucegaiul apare și atunci când preparatele nu conțin suficient zahăr, ingredient ce acționează ca un conservant natural. De exemplu, atunci când preparați gem de fructe, este esențial să folosiți 1 sau 2 kilograme de zahăr pentru fiecare kilogram de fructe.
Pentru a evita formarea unei flori de mucegai deasupra pastelor de tomate, gospodinele apelează la un truc genial. Mai exact, tot ce trebuie să faci este deschizi borcanul sau conserva respectivă și să torni deasupra o lingură de ulei.
Unde trebuie depozitate alimentele ca să nu prindă floare de mucegai
Conservele sau borcanele cu diferite paste și sosuri trebuie depozitate la temperaturi de maxim 10 – 12 grade. Recomandat este să le depozitezi într-o cameră răcoroasă și uscată, precum cămara, debaraua sau pivinița. Dacă borcanele sunt închise ermetic, poți ține alimentele pe raft până la 2 ani de zile.
Pâinea este un alt aliment care trebuie depozitat corespunzător, pentru a nu prinde mucegai. Dacă vrei să te bucuri de pâinea ta preferată, iată unde trebuie să o depozitezi. Foarte mulți români fac greșeala de o pune într-un loc greșit, unde alimentul se întărește foarte repede și prinde mucegai.
Potrivit experților în panificație, valabilitatea pâinii ține de cantitatea de grăsime din compoziția ei. Din acest motiv, este necesar să apelăm la un spațiu de depozitare sigur, cu ajutorul căruia vom păstra pâinea proaspătă mai multe zile, până o consumăm.